Μ. Κόνσολας: «Μεγάλες δυνατότητες επιδότησης για αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς»

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ιατρίδη, για τις ευκαιρίες που προσφέρει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στα νησιά»
Με τον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Ιατρίδη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που προσφέρει η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2014-2020 για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς των νησιωτικών περιοχών.
Μετά από μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, ο Μάνος Κόνσολας προσκάλεσε τον κ. Ιατρίδη στα Δωδεκάνησα προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων.
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει: «Πέρα από την ενίσχυση των ομάδων παραγωγών, που μπορεί να φτάσει έως και τις 500.000 ευρώ, υπάρχει μια αλλαγή φιλοσοφίας στο θέμα των ενισχύσεων, δεν θα υπάρχουν στο εξής οι αγρότες του «καναπέ», θα επιδοτούνται παραγωγικές δραστηριότητες στη γεωργία, στην κτηνοτροφία και στην αλιεία. Επιδοτήσεις θα δικαιούνται μόνο οι ενεργοί αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς.
Οι εθνικοί και κοινοτικοί πόροι που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της ΚΑΠ ανέρχονται σε 20 δις ευρώ. Από αυτά τα 14 δις αφορούν στις άμεσες ενισχύσεις και 6 δις στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, που αποτελεί το δεύτερο πυλώνα της ΚΑΠ.
Ζήτησα από τον κ. Ιατρίδη να συμμετέχει σε μία πρωτοβουλία ενημέρωσης των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων στα νησιά μας, για τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται από τη νέα ΚΑΠ».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!