Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για τη δημιουργία Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών, με έδρα τη Ρόδο

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που είναι και εισηγητής στο νομοσχέδιο για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία, κατέθεσε πρόταση στον Υπουργό Παιδείας για την ίδρυση Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών με έδρα τη Ρόδο και σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την έρευνα.
Ο κ. Κόνσολας προτείνει να λειτουργήσει το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών, ως ΝΠΙΔ με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια και να αναπτύξει ερευνητική δραστηριότητα για τα ζητήματα που αφορούν στην τουριστική πολιτική και ανάπτυξη.
Μέσα από τη λειτουργία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών μπορούν να εκπονηθούν ερευνητικά προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του τουρισμού, της απασχόλησης, της κατάρτισης και της τουριστικής εκπαίδευσης.
Μπορούν, επίσης, να διαμορφωθούν προτάσεις για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων και των δεικτών που καθορίζουν την τουριστική ανάπτυξη σε βάθος χρόνου, αλλά και να αντιμετωπιστούν ζητήματα που επηρεάζουν τις εξελίξεις στον τουρισμό μας.
Αναφερόμενος στην πρόταση που κατέθεσε, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:
«Ο τουρισμός μας στερείται ενός ερευνητικού κέντρου, ενός think tank που θα του δώσει ώθηση και θα στηρίξει επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον κλάδο.
Η ίδρυση ενός Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών με έδρα τη Ρόδο, είναι μια απόλυτα ρεαλιστική πρόταση.
Με εφαρμογή στο παρόν και προβολή στο μέλλον.
Δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, θα διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Θα στηρίζει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσα από την ερευνητική του δραστηριότητα και την κατάθεση προτάσεων.
Η χώρα χρειάζεται έναν εξειδικευμένο φορέα τουριστικής έρευνας και είναι ισχυρός ο συμβολισμός, η έδρα αυτού του φορέα να είναι η Ρόδος.
Το Ινστιτούτο αυτό μπορεί να γίνει ο σύμβουλος της Κυβέρνησης, των Περιφερειών, των Δήμων αλλά και των επιχειρήσεων για θέματα τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!