Περιοδεία του Δημήτρη Γάκη στα νησιά της Κω, Νισύρου και Καλύμνου

Περιοδεία στα νησιά της Κω, Νισύρου και Καλύμνου πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μετείχαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, το μέλος της ΚΠΕ Παναγιώτης Σκούτας και ο γραμματέας της ΝΕ Βόρειας Δωδεκανήσου Ηλιας Καματερός, στα πλαίσια πολιτικών επαφών και ανταλλαγής απόψεων με τους κατοίκους και τις παραγωγικές ομάδες των νησιών.
Συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς και κατοίκους και συζήτησαν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρίθηκε στους προβληματισμούς των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών στον τουρισμό, αντάλλαξε απόψεις και μοιράστηκε μαζί τους τον προβληματισμό για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου. Γενική διαπίστωση ήταν ότι ευημερούν οι αριθμοί για την "επιβεβαίωση" του υποτιθέμενου success story, ενώ στην πραγματικότητα η τουριστική κίνηση εξελίσσεται επιεικώς μέτρια στον οικονομικό τομέα. Ενημέρωσε τους κατοίκους για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Ανεργία, επισφαλής εργασία, μειώσεις στα μεροκάματα και αποδόμηση του μικρομεσαίου επιχειρηματία, δεν αποτελούν ούτε αναπτυξιακό μοχλό, ούτε δείγμα ενός δομημένου κοινωνικού κράτους.
Η κατάσταση στο τομέα της υγείας κυρίως στο Νοσοκομείο της Κω μπορούν να συγκριθούν μόνο με τριτοκοσμικές συνθήκες.
Στη Νίσυρο ο αγροτικός γιατρός εχει φύγει εδώ και 7 μήνες χωρίς να αντικατασταθεί. Ο διαγωνισμός για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Νισύρου - Καρδάμαινα αφήνει εκτός προδιαγραφών Νισύρικα καράβια που μπορούν να μεταφέρουν και οχήματα και ¨προωθούν¨ άλλα που δεν μπορούν δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στη μετακίνηση ντόπιων αλλά και επισκεπτών του νησιού.
Η Κάλυμνος συνεχίζει να μένει απομονωμένη από τα μεγάλα καράβια της γραμμής κορμού Πειραιάς-Ρόδος όπως μας δήλωσε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Γαλουζής . Η διασύνδεση της με την πρωτεύουσα της Περιφέρειας, την Σύρο, παραμένει όνειρο θερινής νυκτός. Το αεροδρόμιο περιμένει τον «μεγάλο επενδυτή» για την επέκταση διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης.
Τέλος το Νοσοκομείο της Καλύμνου δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε σύγκριση με τα άλλα νησιά. Η κατάσταση και εδώ τραγική.
 
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!