Με Αριστοφάνη «απέναντι» στα παιδιά η Γεωργία Ηρακλή

Μια "τολμηρή βουτιά" ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Γεωργία Ηρακλή, η αφηγήτρια παραμυθιών που ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο τον κόσμο της φαντασίας και του ονείρου, μέσα από την αφήγηση, τον ήχο, την κίνηση και την θεατρική απόδοση.
Αυτή τη φορά θα "ανοίξει" το ταλέντο της μπροστά στα παιδιά με διασκευασμένες αφηγήσεις του Αριστοφάνη, του κωμικού που συγκλόνισε την Αθηναϊκή κοινωνία της εποχής του και μέχρι σήμερα διατηρείται ολοζώντανος ο καυστικός του λόγος, "σοκάροντας" την υποκρισία των "ηθών" και αφυπνίζοντας συνειδήσεις.
Θα είναι μια "τολμηρή" προσέγγιση να σταθεί απέναντι σε παιδιά του Δημοτικού και να "ντύσει" με φωνή και μουσική τον "Πλούτο" και τις "Όρνιθες" του μεγάλου κωμικού, στην οποία θα έχει αρωγούς την τέχνη της, αλλά και τα διασκευασμένα για παιδιά κείμενα της Κατερίνας Ζαραμπούκα. Η δράση θα είναι στα πλαίσια της Θεατρικής Παιδείας, με την καθοδήγηση της θεατρολόγου Όλγας Μπατζέλα, που διδάσκει στα Δημοτικά του νησιού την θεατρική τέχνη.
Η ποιότητα της Γεωργίας, που έχει δείξει μέχρι σήμερα την συνέπεια και το ταλέντο της και η παρουσία της Όλγας, σίγουρα "προμηνύουν" ένα καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό αποτέλεσμα για τα παιδιά της Καλύμνου, που θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τον μεγάλο "παραμυθά της κοινωνικής πραγματικότητας", τον Αριστοφάνη, που "τρομάζει" τις ψυχές των διαχρονικών εχθρών κάθε λαού και "αναστατώνει" τον λήθαργο των εφησυχασμένων συνειδήσεων.
 
"Παλμός της Καλύμνου"

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!