Νέα διεθνής διάκριση για τους Γιώργο Τυρίκο Εργά και Κώστα Ζαφειρίου.

Μια ακόμα διεθνής διάκριση για τους συγγραφείς του «Αυλητή και Παππουλάνθρωπου»! Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως το βιβλίο των Κώστα Ζαφειρίου και Γιώργου Τυρίκου-Εργά,

«Αυλητής και Παππουλάνθρωπος : Θρύλοι και Ξωτικά του Αιγαίου» σε εικονογράφηση Κατερίνας Βερούτσου και Έλλης Μαρδά περιλήφθηκε στον κατάλογο της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου «White Ravens» ανάμεσα στα 200 κορυφαία βιβλία παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας παγκοσμίως για το 2014.
Ο κατάλογος παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου στη Φρανκφούρτη. Ο «Αυλητής και ο Παππουλάνθρωπος» αναδεικνύεται πλέον ως μια ιδιαίτερη, σύγχρονη δημιουργία με διεθνή εμβέλεια καθώς και το πρώτο βιβλίο της σειράς, «Μαγεμένες Ιστορίες από τη Λέσβο και τη Λήμνο» είχε τύχει της ίδιας διάκρισης το 2011. Συγχαρητήρια στους συγγραφείς, στις εικονογράφους και στην ομάδα των εκδόσεων «Αιολίδα»!

Το σκεπτικό της διάκρισης του βιβλίου αναφέρει : «Πρόκειται για μια αυθεντική συλλογή που πραγματεύεται εκ νέου μοτίβα από λαϊκούς θρύλους και παραμύθια. Τα οχτώ μεταμοντέρνα παραμύθια που περιλαμβάνονται στον τόμο απηχούν στην συμβολιστική και στην μουσικότητα των λαϊκών παραδόσεων των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Ταυτόχρονα, αξίες όπως η ανεκτικότητα, η αγάπη για τη φύση και η αδελφοσύνη ανανεώνονται. Παράξενα πλάσματα όπως ο γέρο Νοτιάς, ο θυμωμένος Πλάτανος και οι Φαλακροί Τσαγκάρηδες που Φυτρώνουν στα Δέντρα συντροφεύουν αναγνώστες κάθε ηλικίας σε ένα ταξίδι όπου γνώριμα στοιχεία από το παρελθόν και το παρόν αλληλεπιδρούν και μπλέκονται με έναν τρόπο μυστηριώδη. Ο Κώστας Ζαφειρίου και ο Γιώργος Τυρίκος-Εργάς, γνωρίζοντας καλά τη Λήμνο και τη Λέσβο εισάγουν ιδιωματικά στοιχεία στην αφήγηση με μαεστρικό τρόπο κάνοντάς την ακόμα πιο διασκεδαστική. Ο αναγνώστης μένει με την επιθυμία να θέλει να εξερευνήσει περαιτέρω την παράδοση πίσω από τις ιστορίες τους. Η ζωντανή εικονογράφηση των Κατερίνα Βερούτσου και Έλλης Μαρδά συντροφεύουν το κείμενο. (Προτεινόμενες Ηλικίες 7+).
Ο κατάλογος «White Ravens» εκδίδεται από τη Διεθνή Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη νεανική βιβλιοθήκη στον κόσμο. Κάθε χρόνο, ειδικοί λέκτορες-συνεργάτες της Βιβλιοθήκης, στα χέρια των οποίων φτάνουν χιλιάδες βιβλία από όλο τον κόσμο, ξεχωρίζουν τα 200 βιβλία τα οποία θεωρούν πως έχουν παγκόσμια απήχηση. Δίνεται μεγάλη σημασία σε θέματα καινοτομίας, σχεδιασμού και περιεχομένου. Τον διεθνούς κύρους κατάλογο «White Ravens» συμβουλεύονται οι μεγαλύτεροι εκδότες του κόσμου προκειμένου να αγοράσουν δικαιώματα μετάφρασης ενώ η εισαγωγή ενός τίτλου σε αυτόν πολλές φορές σηματοδοτείται ως προθάλαμος για τις κορυφαίες ατομικές διακρίσεις. Για πρώτη φορά φέτος ο κατάλογος παρουσιάστηκε με αυστηρότερες προδιαγραφές (200 τίτλοι από 250) στο μεγαλύτερο εκδοτικό γεγονός της χρονιάς ενώ οι τίτλοι που προτείνει θα συμμετέχουν και στην Μπολόνια στο περίφημο ετήσιο Φεστιβαλ Παιδικής Λογοτεχνίας σε λίγους μήνες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!