Καίτη Κουλλιά και Μουσικό Σύνολο Καλύμνου: «Μια καλοκαιρινή μουσική πανδαισία» (Φωτο & Βίντεο)

Απέναντι από ένα προσεγμένο σκηνικό, βρέθηκε ένα πολυπληθές ακροατήριο, που γέμισε τον αμφιθεατρικό χώρο του Ανοικτού Θεάτρου στο Χωριό, έτοιμο να ακολουθήσει για μια ακόμη φορά την «δική» του Καίτη Κουλλιά, σ' ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο «αρώματα» από τις καλλιτεχνικές περιπλανήσεις της Καλυμνίας αοιδού, όπως συνηθίζει κάθε καλοκαίρι.
Δεν ήταν μόνη της σ' αυτή την περιπλάνηση, αλλά είχε περισπούδαστους «κωπηλάτες» στο μαγευτικό της ταξίδι, τους καλλιτέχνες από το Μουσικό σύνολο της Καλύμνου, που ρυθμικά την συνόδευαν και ο Γιώργος Μπουφίδης φρόντιζε για την αρμονία του συνόλου.
 
 
 
Μουσικοί που τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει στο νησί μιαν άλλη διάσταση στα μουσικά πράγματα και προσφέρουν μοναδικές στιγμές σε κάθε τους παρουσία και αξίζει να αναφερθούνSDC15496 ονομαστικά, ξεκινώντας από την Μαρία Φωκά στοφλάουτο, τον Γιώργο Γαλόπουλο στο κοντρα-μπάσο, την Αγγελική Βασιλακοπούλου στο μαντολίνο, τον Μουσταφά
Μπαϊζάνογλου στην κλασική κιθάρα, την Φωτεινή Τσακνάκη στο πιάνο και φυσικά τον Γιώργο Μπουφίδη στο κλαρινέτο και την διεύθυνση της ορχήστρας.
SDC15464Διακριτικά προστέθηκαν στο σύνολο οι Γιώργος και Μιχάλης Καραφύλλης, δίνοντας με την πολίτικη λύρα ο πρώτος και το κανονάκι ο δεύτερος, μιαν άλλη διάσταση, αφού αισθανθήκαμε πως η μουσική άγγιζε την αρτιότητα και την συνέχειά της, μέσα στο χρόνο και ενότητά της.
Γνωστός «εργάτης» της μουσικής οΓιώργος Καραφύλλης, κάθισε ταπεινά SDC15462αγκαλιά με την λύρα του και δίπλα του ο νεαρός Μιχάλης μας εξέπληξε, καθώς «χάιδευε» γλυκά τις χορδές από το μελωδικό κανονάκι, ακολουθώντας τα βήματα της οικογενειακής παράδοσης στην μουσική.
SDC15463«Περιτριγυρισμένη» από όλη αυτή την αρμονία η Καίτη Κουλλιά δεν μπόρεσε παρά να δώσει αυτό που πραγματικά ξέρει πολύ καλά, την γλυκιά αλλά και δωρικά στιβαρή της φωνή. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που η κοπελίτσα από την Κάλυμνο ξεκινούσε την πορεία της στο τραγούδι, έχοντας ως παρακαταθήκη την παράδοση του τόπου της και με το πέρασμα του χρόνου έχει πλέον «κατασταλάξει» χωρίς να χάσει ούτε το ελάχιστο από την τρυφερότητα των πρώτων ακουσμάτων.
Η εμφάνιση του Σπύρου Ζαϊρη δεν ήταν μια έκπληξη, αφού η Κάιτη σε κάθε της εμφάνιση τον θέλει δίπλα της, να την συνοδεύει μεSDC15467 την ώριμη πλέον φωνή του. Μαζί τραγούδησαν στην ηχογράφηση του μοναδικού «Μικρή μου Πατρίδα», που ο γιατρός – φωτογράφος – συγγραφέας – ποιητής, Γιάννης Κουλλιάς είχε γράψει για την μοναδική παράσταση το «Μιρμιζέλι». Μαζί και πάλι ερμήνευσαν αυτό το τραγούδι που κάθε φορά αγγίζει όλους και δίπλα τους μια ξεχωριστή φωνή, ο Παναγιώτης Πολύζος. Και οι δυο τους, Σπύρος και Παναγιώτης, στάθηκαν επάξια και κόσμησαν την βραδιά και συνέβαλαν τα μέγιστα στο καταπληκτικό αποτέλεσμα.
Το φυσικό σκηνικό που προσέφερε η επιβλητική σκιά του Κάστρου, συμπλήρωσε με έναν «ταξιδιάρικο» τόνο ο Θανάσης Παστρικός ενώ ο έτερος από την Θεατρική Ομάδα, που βοήθησαν στην όλη παράσταση, ο Παντελής Τρικοίλης στον φωτισμό με ιδιαίτερη επαγγελματική ακρίβεια, συμπλήρωνε τον ήχο που άψογα ρύθμισε ο Μικές Κουλλιάς.
Να συμπληρώσουμε πως στην εκδήλωση συμμετείχε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλύμνου, που μέρος των εσόδων θα διαθέσει για την εγχείρηση ενός δεκατριάχρονου παιδιού και τους αξίζουν συγχαρητήρια.
 
Διαβάστε Περισσότερο ... «Παλμός της Καλύμνου»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!