Σύγχρονοι φιλόσοφοι ανταλάσσουν ιδέες με το κοινό στη Φιλοσοφική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη

"Είναι κύημα αυθαιρεσίας ή πραγματικότητας η ψυχή;", "Γνωρίζουμε με τη νόηση ή με τη φαντασία;" "ποια είναι η υφή του εγκεφάλου;"

Ερωτήματα που ξεπερνούν την καθημερινότητά μας και συχνά μας θέτουν μπροστά σε υπαρξιακά ζητήματα , ανιχνεύονται με τρόπο διεξοδικό και με γνώμονα την αναζήτηση της αλήθειας στη διάρκεια των μαθημάτων της ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, που ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Θεσσαλονίκη.

Με κύριο στόχο, όχι απλά την επιμόρφωση του κοινού, αλλά και την ευρύτερη συζήτηση γύρω από τις υπαρξιακές κυρίως αγωνίες, σύγχρονοι φιλόσοφοι αφήνουν τα ακαδημαϊκά έδρανα και τα βιβλία και ανταλλάσσουν ιδέες, προβληματισμούς και απόψεις με το ευρύ κοινό.

"Νέες ανθρωποκεντρικές συλλογικότητες"
Στη Φιλοσοφική Ακαδημία διδάσκουν ο συγγραφέας Στέλιος Χαλκίτης, οι φιλόσοφοι Παναγιώτης Δόικος και Δημήτρης Λαμπρέλλης, ο νευροβιολόγος Λάζαρος Τριάρχου και ο Θέμις Κατριός ψυχίατρος-ψυχαναλυτής.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων για την πρώτη περίοδο ολοκληρώνεται στο τέλος Μαρτίου και οι συναντήσεις διεξάγονται τα Σαββατοκύριακά στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατία 154 εντός της ΔΕΘ-HELEXPO τηλ 2310 240002).

Στην κρισιμότητα της πραγματικότητας που ζούμε όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Στέλιος Χαλκίτης "ελπίδα ίσως υπάρχει στη ρήξη με όλα και αγκαλιά με τα προβλήματα κι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από νέες ανθρωποκεντρικές συλλογικότητες".

πηγή: http://www.thestival.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!