Αρχαιοελληνικά νομίσματα 2500 ετών βρέθηκαν στις... ΗΠΑ!!!

Χρυσά και ασημένια αρχαιοελληνικά νομίσματα 2.500 ετών ανακαλύφθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο.

Η ανεκτίμητη συλλογή περιλαμβάνει 40 ασημένια αρχαιοελληνικά νομίσματα, 3 χρυσά αρχαιοελληνικά νομίσματα και 12 χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα. Χρονολογούνται μεταξύ του 5ου αιώνα π.Χ. μέχρι τον 1ο αιώνα μ.Χ.
Τα ελληνικά νομίσματα προέρχονται από μερικές από τις πιο σημαντικές πόλεις-κράτη του αρχαίου κόσμου όπως η Αθήνα και η Κόρινθος και από σημαντικές ηγετικές προσωπικότητες όπως ο Μέγας Αλέξανδρος. Ο καθηγητής Philip Kiernan, άκουσε μια φήμη ότι υπήρχαν αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά νομίσματα στα αρχεία των βιβλιοθηκών. Τρία χρόνια μετά ανακάλυψε την ξεχασμένη συλλογή. «Πρέπει να ήμουν το πρώτο άτομο που τα ακούμπησε σε διάστημα 40 ετών» είπε ο καθηγητής.

Η συλλογή περιλαμβάνει και κάποια νομίσματα από την Αμερική και την Αγγλία και έγινε δωρεά το 1935 στο Πανεπιστήμιο, ως μέρος μιας συλλογής σπάνιων βιβλίων.

Πηγή: ellines.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!