Περικεφαλαία αρχαίου Θρακός ανακαλύφθηκε με σκαλιστό τον Τρωικό πόλεμο, στην Βουλγαρία

Ένα πολύ σπάνιο πολεμικό κράνος ενός αριστοκράτη της Θράκης, από τον 1οτου 2ου αιώνα μ.Χ. βρέθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης ανασκαφής του αρχαίου Θρακικού τύμβου (τύμβο), γνωστό ως Παμούκ Μογκίλασε Brestovitsa της Βουλγαρίας το 2013, παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στην ειδική έκθεση της Φιλιππού πόλης Μουσείο Αρχαιολογίας.
Το μοναδικό κράνος πολέμου χαρακτηρίζει μοτίβα της μυθολογίας από τον Τρωικό πόλεμο είναι μόνο ένα από τα 80 διαφορετικά αντικείμενα στην έκθεση με τίτλο «Αρχαία Θησαυροί από Brestovitsa", η οποία έχει ανοίξει απότο Διευθυντή του Πλόβντιβ Μουσείο.
Αρχαιολογίας Kostadin Kisyov, Φιλιππούπολη Δημάρχου Ιβάν Totev, Ροδόπης Δήμος Δήμαρχος Πλάμεν Σπάσοφ, και Brestovitsa Δήμαρχος Lyuben Radev, αναφέρει τοπική ιστοσελίδα
ειδήσεων Plovdiv24.
Το εστιακό σημείο της έκθεσης είναι το ιππικό κράνος πολέμου του αρχαίου Θρακικού αριστοκράτη που βρέθηκε στον τύμβο Παμούκ Μογκίλα το 2013, του οποίου η αξία ως ένα αρχαιολογικό τεχνούργημα εκτιμάται σε 2.000.000 ευρώ.
 
war-hemlet-brestovitsa-51
 
war-hemlet-brestovitsa-7

 

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτή η ακριβής σκηνή από τον Τρωικό Πόλεμο έχει βρεθεί σε ένα τεχνούργημα από τη ρωμαϊκή εποχή,” ο Kisyov εξηγεί.
Αρχαία Θράκη πλήρως κατακτήθηκε από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το 46 μ.Χ., και τα μέλη της θρακικής αριστοκρατίας διατηρούν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση και τα προνόμιά τους σε νέα ιδιότητά τους ως επαρχιακή ρωμαϊκή επαρχία-αριστοκρατία.

Το πραγματικά μοναδικό Θρακικό πόλεμος κράνος παρουσιάζεται στο κοινό μόλις τώρα, επειδή έχει αποκατασταθεί τα τελευταία 2 χρόνια από Σβέτλα Tsaneva, μιάς εμπειρογνώμονα από το Εθνικό Μουσείο της Βουλγαρίας Ιστορίας στη Σόφια, αναφέρει τοπική ιστοσελίδα ειδήσεων Top Novini Φιλιππούπολη.

Η αποκατάσταση του κράνους, το οποίο είχε παραμορφωθεί σοβαρά από χτύπημα ξίφους, στο βουλγαρικό Εθνικό Μουσείο Ιστορίας κοστίσε BGN 12.000 (app. Ευρώ 6200). Συγκριτικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο πρωτεύουσα του Λονδίνου, η αποκατάσταση μιας παρόμοιας αρχαίας περικεφαλαίας- κράνος πήρε 7 χρόνια και το κόστος ήταν GBP 150.000.

«Αυτός ο πόλεμος κράνος είναι εξαιρετικά σπάνιο, και υπάρχουν μόνο 3 που μοιάζουν περισσότερο με αυτό σε ολόκληρο τον κόσμο», ο διευθυντής της Φιλιππούπολης Μουσείο Αρχαιολογίας  λέει.

Δύο από τα τρία παρόμοια κράνη έχουν βρεθεί στη Βουλγαρία, αλλά δεν είναι τόσο πλούσια διακοσμημένο όπως αυτό. Το Θρακικό πόλεμου κράνος από τον τύμβο Παμούκ Μογκίλα σε Brestovitsa είναι επίσης το μόνο από αυτά που έχουν  βρεθεί στην περιοχή της Φιλιππούπολης.
war-hemlet-brestovitsa

Η έκθεση «Αρχαία Θησαυροί από Brestovitsa” της Φιλιππούπολης Μουσείο Αρχαιολογίας έχει οργανωθεί με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 18 Μαΐουκαι μπορεί να επισκεφτεί δωρεάν.
pamuk-mogila-finds-2
 
pamuk-mogila-mound1
 
Πρόσφατα, ένα σύνολο 40.000 λέβα (περίπου. Ευρώ 20500) για τη χρηματοδότηση διατέθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο στη νότια πόλη του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας έκτακτης ανάγκης για ανασκαφές του άλλου μεγάλου αρχαίου Θρακικού τύμβου (τύμβο) στην περιοχή του Plovdiv βρίσκεται κοντά στην πόλη της Tatarevo.
Οι σωστικές ανασκαφές θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους από το Πλόβντιβ Μουσείο Αρχαιολογίας, και ό, τι αντικείμενα θα μπορούσαν να βρεθούν στο τύμβο θα προστεθεί στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου.
Η χρηματοδότηση χορηγείται μετά από σχετική εισήγηση ένα διατμηματικό Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και το Εθνικό Ινστιτούτο και Μουσείο Αρχαιολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας για τη διεξαγωγή έκτακτης ανασκαφές για να σώσει ό, τι μπορεί να σωθεί στο Θρακικό τύμβο από την τοπική κυνηγούς θησαυρών » βανδαλισμούς.
 
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ,ΕΝΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ,ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ,ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!