Πολύ πετυχημένη η πρώτη Ελληνο - Βρετανική πολιτιστική εκδήλωση στο Μάνστεστερ

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαϊου η πρώτη Ελληνο – Βρετανική Πολιτιστική εκδήλωση  στο Μάντσεστερ της Βρετανίας. 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ρόδια Καλλιτέχνιδα Ίριδα Μαυράκη και φιλοξενήθηκε στην Βιβλιοθήκη THEPLACEATPLATTLANE – CommunityLibraryandResourceCentre (πρώην FallowfieldLibrary).

Ο κ. StuartLynd από το ΔΣ της Βιβλιοθήκης προλόγισε την εκδήλωση τονίζοντας την ιδιαιτερότητα της βραδιάς και αφού ευχαρίστησε την Ίριδα Μαυράκη για την όλη διοργάνωση και προσφορά της προς την Τοπική Κοινότητα ευχαρίστησε και το κοινό για την παρουσία του.

Η παρουσίαση του Βιογραφικού στην Αγγλική, ενός από τους πιο σημαντικούς μας συγγραφείς του Νίκου Καζαντζάκη καθώς και ενός προλόγου  του βιβλίου ‘’Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά’’ και της ταινίας, έγινε από την Ίριδα Μαυράκη η οποία και ευχαρίστησε το ΔΣ της Βιβλιοθήκης και THEFRIENDSOFFALLOWFIELD καθώς και τους παρευρισκόμενους.      

Η Βιβλιοθήκη ντύθηκε με τα χρώματα του Αιγαίου, ήχους εικόνες και αρώματα από την Ελλάδα. Οι αφίσες του ΠΡΟΤΟΥΡ οι φωτογραφίες του ΝΙΚΟΥ ΚΑΣΕΡΗ οι μουσικές των μεγάλων μας συνθετών η προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη ZorbatheGreek   τράβηξαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών Ελλήνων και Βρετανών μετατρέποντας την Βιβλιοθήκη σε έναν  απέραντο φιλόξενο τόπο  της Ελλάδας  και του Πολιτισμού της δημιουργώντας ένα κλίμα έντονης συγκίνησης και θαυμασμού.

Οι φροντισμένες ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις που επιμελήθηκε η Ίρις γέμισαν την ατμόσφαιρα με αρώματα απο ρίγανη ελαιόλαδο και καρυκεύματα.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και πολλοί φοιτητές,  Έλληνες που μένουν και εργάζονται στο Μάντσεστερ,  πολλοί Βρετανοί που επισκέπτονται την Ελλάδα, την Ρόδο αλλά και τα νησιά και η Ελληνικής καταγωγής κ. AngelikiStogia, ManchesterCityCouncillor.

Η Ίρις αν και μακριά από τον τόπο της, το Νησί της, μακριά από το Αιγαίο δεν παύει ούτε λεπτό να τα νοσταλγεί και να προσπαθεί να βρεί τρόπους να προβάλλει την πλούσια κουλτούρα και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Ευχαριστεί τον ΠΡΟΤΟΥΡ τον κ. Παλογιαννίδη, τον κ. Νίκο Κασέρη και τον κ. Μανόλη Βρατσάλη για την άμεση ανταπόκριση, τις αφίσες και φωτογραφίες.

Για όσους δεν απάντησαν  ούτε και ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της για συμμετοχή η ίδια δηλώνει πως παρ όλα αυτά  θα συνεχίσει και με άλλες Πολιτιστικές Δράσεις, Ελληνικές και Διεθνείς Εκδηλώσεις στην Βρετανία.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!