Τάφος άγνωστης βασίλισσας βρέθηκε στην Αίγυπτο

Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο έφεραν στο φως τον τάφο μιας μέχρι πρότινος άγνωστης βασίλισσας, σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους.

Ο τάφος βρέθηκε στο Άμπου Σιρ, έξω από το Κάιρο, και θεωρείται ότι ανήκει στη σύζυγο του Φαραώ Νεφερέφρε (ή Ρανεφερέφ), που βασίλεψε πριν από 4.500 χρόνια. Το όνομά της ήταν Κεντακαουές ή Κεντκάους

Όπως ανέφερε ο Μίροσλαβ Μπάρτα, επικεφαλής της ομάδας του Τσεχικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, που έκανε την ανακάλυψη, η Κεντακαουές θα μπορούσε να ήταν και μητέρα του Φαραώ Μενκαχούρ πέρα από σύζυγος του Νεφερέφρε.

Ο τάφος είχε συληθεί, ωστόσο οι αρχαιολόγοι βρήκαν μεγάλο αριθμό αγαλματιδίων, καθώς και σκεύη από ασβεστόλιθο και χαλκό. Οι επιγραφές που βρέθηκαν κάνουν λόγο για «σύζυγο του βασιλιά» και επίσης «μητέρα του βασιλιά».

Η βασιλεία του Νεφερέφρε πιστεύεται ότι διήρκεσε μόλις δύο με τρία χρόνια.

tafos-vasilissa-egypt_2

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Αιγύπτιος υπουργός Αρχαιοτήτων, Μαχμούντ ελ Νταμάτι, δήλωσε ότι το όνομά της, Κεντακαουές, βρέθηκε χαραγμένο σε τοίχωμα στη νεκρόπολη. Ο κ. Νταμάτι πρόσθεσε ότι αυτό την καθιστά την Κεντακαουές την Τρίτη.

Ο τύμβος βρέθηκε στο νεκρικό συγκρότημα του Φαραώ Νεφερέφρε.

tafos-vasilissa-egypt_3

Ο κ. Νταμάτι εξήγησε ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να «μας βοηθήσει να ρίξουμε φως σε κάποιες προηγουμένως άγνωστες πλευρές της Πέμπτης Δυναστείας, η οποία μαζί με την Τέταρτη Δυναστεία ήταν ενώπιον της κατασκευής των πρώτων πυραμίδων».

πηγή: http://www.paraxeno.com/ 


blackmonday.gr BLACK MONDAY

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!