«Music for a While»: Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης οι τίτλοι τέλους για την έκθεση "Ρόδος ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής"

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Μουσική μπαρόκ πλημμύρισε εχτές το βράδυ την κατάμεστη με ροδίτες και γάλλους ακροατές επιβλητική Αίθουσα Ασθενών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρόδου, στην οποία εκτίθεντο αντικείμενα της έκθεσης «Ρόδος ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής», που μεταφέρθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το Μουσείο του Λούβρου. 

Η εμβληματική παράσταση σηματοδότησε και το τέλος της έκθεσης όπου μετά από τέσσερεις μήνες παραμονής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, τα 48 εκθέματα, κοσμήματα και κεραμικά αντικείμενα της γνωστής και ως Συλλογής Σάλτσμαν, επιστρέφουν στο Μουσείο του Λούβρου.

Η μουσική παράσταση «Music for a while» με πρωτοστατούντες τον ροδίτη κόντρα τενόρο Σταμάτη Παυλούς και την διάσημη μουσικό Κατερίνα Κτώνα στο τσέμπαλο, πλαισιωμένους από την σοπράνο Λητώ Μεσίνη και τον μουσικό Άγγελο Λιακάκη στο τσέλο, ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 την Κυριακή το βράδυ, με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και υπό το φώς το εθνικών χρωμάτων της Γαλλίας, σε κλίμα συγκίνησης.

Το κοινό απήλαυσε τις ερμηνείες των διάσημων καλλιτεχνών, οι φωνές των οποίων έδεναν αρμονικά με την ιστορία του μνημείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου πραγματοποιείται εκδήλωση μουσική μέσα σε  κλειστό αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που έκανε μοναδική την ήδη ιδιαίτερη βραδιά.

«Είμαι περήφανος που σήμερα ολοκληρώνεται μια μοναδική και εμβληματική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι προσπάθειες της οποίας απαίτησαν επίπονη και πολύμηνη δουλειά από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων στην Ελλάδα και την Γαλλία και η οποία επισφραγίστηκε με επιτυχία. Αφιερώσαμε την τελετή λήξης της Έκθεσης «Ρόδος ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής» στο λαό της Γαλλίας που θρηνεί αθώα θύματα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, επιθέσεις στην καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού, στο DNAτης Ευρώπης. Η συνεργασία μας με διεθνείς φορείς πολιτισμού όπως το Μουσείο του Λούβρου είναι προτεραιότητά μας καθώς μπροστά στον ελληνικό πολιτισμό στέκεται με δέος ακόμη και η ίδια η ιστορία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

«Η σημερινή βραδιά είναι ιδιαίτερη, όπως ιδιαίτερη και μοναδική ήταν και η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την μεταφορά της έκθεσης αυτής από το Μουσείο του Λούβρου. Η εξωστρέφεια στον πολιτισμό αποτελεί δέσμευση μας από την πρώτη κιόλας στιγμή. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ο πολιτισμός οφείλει να βγει μπροστά, ενωτικά και δημιουργικά πολλές φορές και ανατρεπτικά, ώστε να υπενθυμίζει σε όλους τα συγγενικά στοιχεία που συνδέουν ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια. Με τις αξίες του ανθρωπισμού που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα και αποτέλεσαν την αναγέννηση του σύγχρονου ευρωπαϊκού κόσμου. Ο πολιτισμός είναι το ισχυρότερο όπλο κατά του μίσους από όπου και ένα αυτό προέρχεται.», δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!