Η ΚΙΛΕΚΩ παρουσιάζει το "TIΜBUKTU" στον Ορφέα στις 24/11 και ώρα 21:15

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

24/11 Timbuktu | 2014 | 97′ | Γαλλία, Μαυριτανία. Σκηνοθεσία: AbderrahmaneSissako, σενάριο: A. Sissako, KessenTall με τους: Ibrahim Ahmed, Abel Jafri, Toulou Kiki.

Βόρειο Μάλι, πρώτες ημέρες της κατάληψης του Τιμπουκτού από φανατικούς τζιχαντιστές το 2012. Η ζωή πλέον έχει αλλάξει, η μουσική, το γέλιο, ακόμα και το ποδόσφαιρο έχουν απαγορευθεί, ενώ παράνομα δικαστήρια βγάζουν τραγικές και παράλογες αποφάσεις. Ο Kidane, ένας περήφανος Τουαρέγκ, είναι ένας κτηνοτρόφος που ζει έξω από την πόλη με την οικογένειά του και γι αυτό δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους κατακτητές. Όταν μία από τις αγελάδες του καταστρέφει τα δίχτυα ενός ψαρά, ο Kidane θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο απέναντί του σκοτώνοντάς τον τελικά χωρίς να το θέλει. Τότε η ήρεμη ζωή του θα ανατραπεί και θα βιώσει από πρώτο χέρι την εφιαλτική εκδοχή της "δικαιοσύνης", όπως αυτή ασκείται από τους τζιχαντιστές.

Σε ένα τοπίο όπου ο θάνατος με λιθοβολισμό είναι μια καθημερινή πραγματικότητα ο σκηνοθέτης προτάσσει σαν απάντηση την λογική και το ανατρεπτικό χιούμορ, αλλά δίχως να στερεί από τις δραματικές στιγμές την έντασή τους. Είναι μια ταινία που βοηθά να αντιληφθούμε «εκ των έσω» μια πραγματικότητα που για τους περισσότερους δυτικούς είναι απλά σποραδικές ειδήσεις. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ και βραβεύτηκε στις Κάννες.

 

Σας περιμένουμε!

 

Για να δείτε το trailer επισκεφτείτε μας @ kileko79.wordpress.com


Η Κινηματογραφική Λέσχη της Κω είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 1979 και στηρίζει τον παγκόσμιο κινηματογράφο και τις δράσεις πολιτισμού στο νησί της Κω.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!