Corpus Isola - Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

Δελτίο Τύπου | Corpus Isola | Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης  ... 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥCORPUS ISOLA
Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης 
 
Εγκαίνια: 30 Ιουλίου @ 21.00
Διάρκεια: 30 Ιουλίου-30 Αυγούστου 2016
Ώρες & Ημέρες Λειτουργίας: καθημερινά 11:00-13:00 & 19:30-22:30 
Τοποθεσία: Βουβάλειο Παρθεναγωγείο, Πόθια, Κάλυμνος
Είσοδος  Ελεύθερη
 
Σύλληψη-Επιμέλεια: Κατερίνα Σπερέντζου
Εκτέλεση Παραγωγής: Out Of The Box Intermedia 

 

Κάθε επαναπατρισμός έλκει τους συμμάχους του.
 
Η νήσος Κάλυμνος αναδύεται ως φορτιστής έργων 25 δημιουργών. Περφόρμερς, μουσικοί, ποιητές, ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι, video artists, συνδέονται με τις κυρίαρχες ιστορικές, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές τάσεις και τις φυσικές δυνάμεις που συνολικά συνιστούν την ειδική εμπειρία της Νήσου ΚαλύμνουΜε οδηγό τα νησιωτικά αρχεία και με οικείο εργαλείο την εργασία in situ, οι καλλιτέχνες διερευνούν  το εκφραστικό φάσμα του ανθρώπινου σώματος, τα επίπεδα εμπειρίας, νοήματος και ορίων του. Ευάλωτο και άτρωτο, ιστορικό και άχρονο, προσωπικό και συλλογικό, το ανθρώπινο σώμα μοιραία ορίζεται και διαμορφώνεται μέσω των πολλαπλών σχέσεων του με το ορεινό σώμα της νήσου.Μιας νήσου μαγνητικής, που ως γήινη κλίμακα μέσα στη συμπαντική κλίμακα προτείνει σώματα διαστημικά. Τελετουργικής, καθώς ταυτίζει τα σώματα με ρυθμικά μοτίβα. Μιας νήσου αμείλικτα κάθετης, που γεννάει ακραία σώματα δυτών, αναρριχητών. Μιας νήσου ληξιαρχικής που εξασφαλίζει ταυτότητα σε νόμιμα σώματα και μιας νήσου τράνζιτ που λειτουργεί ως πέρασμα  βεβιασμένων σωμάτων. Μιας νήσου αφετηρίας που παράγει απόδημα σώματα και μιας νήσου επαναπατρισμού διαθέσιμη για συγχώνευση και επούλωση. Τέλος, μιας νήσου-φορτιστή  αισθαντικών σωμάτων.Οι εκφραστικές απεικονίσεις του  γήινου και του ανθρώπινου σώματος αναδεύονται καλειδοσκοπικά, προσφέροντας στο ευρύ νησιωτικό κοινό μία καθολική αισθητηριακή εμπειρία τέχνης, την  εμπειρία Corpus Isola.Στην καρδιά της Πόθιας.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
 
Ευνομία Δημητριάδου, Steven C. Harvey, Χάρης Κακαρούχας, Αντώνης Κατσούρης, Γιάννης Κόκκαλης, Γιώργος Κοντονικολάου, Βασίλης Κουτούζης, Παναγιώτης Λάμπρου, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Μαρία Μεθυμάκη, Mohammad, Χρήστος Μπληγιάννος, Χριστίνα Νεγρεπόντη, Δανάη  Νικολαΐδη, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Παπαδόπουλος, Μαρίζα Παρασύρη, Ηλίας Σηψάς, Ανδρέας Σχοινάς, Κατερίνα Σπερέντζου, Ιωάννα Τουμπακάρη, Ειρήνη Τροικίλη, Βασίλης Φιλίππου, Βαγγέλης Χατζής.
Για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης: https://www.dropbox.com/sh/nqd99emaxmyt0vn/AABAqgISa1SYBZ0sA5Te5u60a?dl=0

 #corpusisola @corpusisola


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!