ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Με σεβασμό στην παράδοση και  απόλυτα συνυφασμένο με την αποκριάτικη ατμόσφαιρα  τις τελευταίες ημέρες των Αποκρεων ο Δήμος Καλυμνιων διοργάνωσε διάφορες αποκριάτικες εκδηλώσεις , διανθισμένες κυρίως με παραδοσιακά τραγούδια, προσφέροντας μια ευχάριστη μουσική νότα σε όλους.

Σημαντική συμβολή στην διοργάνωση των εκδηλώσεων εκτός τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και δημοτικό σύμβουλο κ. Τατση Γιάννη , είχαν και οι κυρίες Βεζυροπουλου Μαρία και Μουγκρου Μαρία αντίστοιχα, οι οποίες με την συνεργασία του αντιδημάρχου κ Παντελή Ζωιδη έβαλαν τα δυνατά τους τόσο για την μουσική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του νησιού μας στις 6 Μαρτίου ,όσο και στο σαρακοστιανό γλέντι στην περιοχή  Ελιές στις 7 Μαρτίου(Καθαρή Δευτέρα ), αντίστοιχα.

Στην πρώτη εκδήλωση στην Ποθια στις 6 Μαρτίου από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, υπό τους ήχους του βιολιού και του λαούτου των συμπατριωτών μας μουσικών Χαλιπιλια Θόδωρο και Αντώνη Κουκουβα,  χάρισαν παραδοσιακά τραγούδια σε όσους είχαν την τύχη να βρίσκονται στην κεντρική μας πλατεία, ενώ στα μικρά παιδιά δόθηκε η ευκαιρία μεταμφιεσμένα να παίξουν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, αφού το επέτρεπαν και οι καλές καιρικές συνθήκες.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα αρκετοί ήταν εκείνοι και κυρίως μικρά παιδιά , όπου μεταμφιεσμένα με διάφορες μορφές ηρώων απολαυσαν την γιορτινή ατμόσφαιρα, όπου σημειωτέων μοιράστηκαν και δώρα στις καλύτερες μεταμφιέσεις.

Το   εορταστικό παραδοσιακό γλέντι μεταφέρθηκε με παραδοσιακή μουσική, ανήμερα της Καθαρής Δευτέρας 7 Μαρτίου, όπως συνηθίζεται στην περιοχή ΕΛΙΕΣ στον Πάνορμο, ενώ για πρώτη φορά μοιράστηκαν στους παραβρισκόμενους και νόστιμα σαρακοστιανά  εδέσματα τόσο από υπό την αιγίδα  του Δήμου  όσο και από την γνωστή καλλιτεχνική μαγειρική ικανότητα της συμπατριώτισσας μας και αντιδημάρχου Καλυμνιων κας Σεμίραμις Ψαρομπα.

Πάντως σε σχέση με άλλες χρονιές η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν αρκετά μεγάλη.

Τέλος στην περιοχή του ΒΑΘΥ και ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής με τον πρόεδρο του και αντιδήμαρχο Καλυμνιων κ Ηλία Τσερο, έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό παρών με διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης κυρίως με κρητικά τραγούδια ,δίνοντας την ευκαιρία σε όσους επισκέφτηκαν το ΒΑΘΥ να περάσουν μερικές ώρες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας μοιράζοντας επίσης και τοπικά εδέσματα.

-Νικόλας Μακαρούνας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!