Δύσκολοι καιροί και για τα μουσεία της Καλύμνου …

Πέρα από το καινούργιο μουσείο που αντιμετωπίζει πρόβλημα λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού όπως και  ο αρχαιολογικός χώρος του Χριστού της Ιερουσαλήμ  , το Ναυτικό Μουσείο  αντιμετωπίζει πιο σύνθετα προβλήματα.

Ναι  σύνθετα αφού από τη μία στεγάζεται σε διεκδικούμενο κτίριο από το ΕΠΑΛ Καλύμνου ως  κληροδότημα του   και από την άλλη όλοι οι άνθρωποι που με μεράκι έστησαν το μουσείο με δωρεές , παραχωρήσεις εκθεμάτων από το κόσμο και πολύ προσωπική δουλειά δεν υπάρχουν πια . Έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάψει να ασχολούνται με αυτό .

Το γεγονός ότι η πολιτισμική βιτρίνα της Καλύμνου πάσχει είναι λυπηρό γεγονός . Σαφώς και  κάτι πρέπει να γίνει επείγοντος !

Άμεσα θα πρέπει  να συντηρηθούν τα μοναδικά εκθέματα του Ναυτικού μουσείου . Χρειάζεται να σιγουρέψει τη "στέγη" του  και ανεξάρτητα αν παραμείνει το μουσείο σε αυτό το κτίριο ή βρεθεί αργότερα άλλος χώρος , σίγουρα θα πρέπει να βρεθούν χρήματα για τη συντήρηση του κτιρίου  μιας και βρίσκεται σε κομβικό σημείο του νησιού .

Παντελής Έλληνα - Καλύμνικοι Αντίλαλοι


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!