Η τελευταία Κυριακή της αποκριάς ...

Θυμίζοντας μας πως είναι η τελευταία Κυριακή της αποκριάς , μια ορχήστρα έπαιζε το μεσημέρι της Κυριακής , στη κεντρική πλατεία του νησιού. Πολλά ήταν τα παιδιά που ήρθαν με στολές αποκριάτικες δίνοντας τον τόνο της ημέρας  .

Εμείς βεβαία θα θέλαμε να βλέπαμε και στο νησί μας κάτι που έστω και λιγάκι να θυμίζει τις όμορφες αυτές εικόνες απ' όλη την Ελλάδα με τις οποίες μας βομβαρδίζουν οι τηλεοράσεις αυτές τις μέρες... καρναβάλια, παρελάσεις, και περίεργα έθιμα αποκριάτικα. Κάθε χωριό και περιοχή της Ελλάδος και τα δικά της.

Η Κάλυμνος παλαιότερα ζούσε την αποκριά πιο έντονα. Δεν θα μας πείραζε καθόλου να ξαναβλέπαμε παραδοσιακές μεταμφιέσεις του αγροτικού καρναβαλιού με τις προβιές και τις τραγόμορφες μάσκες, τα μουτζαλωμένα πρόσωπα, τα κουδούνια και τις μαγκούρες που όλα έχουν την ερμηνεία τους. Να αναβιώσουν τα παλιά έθιμα και οι παλιές Καλύμνικες μεταμφιέσεις... "Η Τράτα" , οι "Αραπάδες" και ο μοναδικός "Ανεμογάμης"!!!

Όμορφα που θα ήταν να βλέπαμε να ξαναχορεύονται  οι Αποκριάτικοι Χοροί όπως είναι "Το Πιπέρι" και το "Βιολάκι" !!

* Φωτογραφία απο Καλύμνικοι Αντίλαλοι και πληροφορίες για τα Αποκριατικά Έθιμα της Καλύμνου από το ΕΠΑΛ Καλύμνου.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!