Προς κλείσιμο πάει το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου;;

Ελέω μνημονίου , γίνονται περικοπές σε πολλούς τομείς του Δημοσίου. Οπότε δεν θα αποτελούσαν εξαίρεση και τα μουσεία αλλά και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας.Έτσι μετά την λήξη δεκάδων συμβάσεων που είχαν σχέση με το πολιτισμό πολλοί συμβασιούχοι έμειναν στον δρόμο.


Αυτές οι περικοπές όμως στο προσωπικό έχουν σαν αποτέλεσμα πολλά μουσεία και άλλοι χώροι να κινδυνεύουν με κλείσιμο μιας και δεν επαρκεί το προσωπικό για να τους επανδρώσει. Δηλ. λόγω ελλείψεων σε φύλακες κλπ είναι αδύνατο να λειτουργήσουν τα μουσεία μιας και δεν είναι δυνατό να φυλακτούν αυτοί οι χώροι.
Δυστυχώς και το Μουσείο Καλύμνου κινδυνεύει με κλείσιμο μιας και δεν επαρκεί το προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μείνει ελάχιστα άτομα με αποτέλεσμα να καθίσταται σχεδόν αδύνατη η λειτουργία του μουσείου.
Εδώ τώρα πρέπει να επέμβει η πολιτεία και να βρει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Το Μουσείο Καλύμνου φιλοξενεί πολύ σημαντικά ευρήματα όπως την Κόρη της Καλύμνου, υπέροχα αγάλματα αλλά και διάφορα ευρήματα από την Προιστορική και Παλαιολιθική ζωή της Καλύμνου και όχι μόνο. Αν κλείσει το Μουσείο αναγκαστικά θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλα μουσεία κάτι που είναι αδιανόητο για εμάς τους Καλύμνιους γιατί αποτελούν μέρος του πολιτισμού μας.
Κάποιος θα πρέπει να επέμβει πριν να είναι αργά και αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα!

 

- Πόπη Μαμουζέλλου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!