Μνημόσυνο για τους πεσόντες στα Ιμια ...

Τελέσθηκε σήμερα το μνημόσυνο των πεσόντων των Ιμίων παρουσία πλήθους κόσμου!

Ακόμα μια ευκαιρια να τιμήσουμε τους ήρωες μας. Στιγμές ανάμνησης αλλά και σκέψης. Σκέψη για το μέλλον και για το πόσο άξιζε αυτή η μεγάλη θυσία των τριών ηρώων που έπεσαν εκείνη την φριχτή νύχτα πριν από 15 χρόνια!

Σε ενα παλαιότερο άρθρο του newskosmos.com πιστεύουμε ότι αποτυπώθηκε και η δική μας σκέψη για την πραγματική σημασια αυτης της μέρες. Θεωρούμε οτι είναι το καλύτερο μήνυμα για όλους τους έλληνες, ώστε να μην έχουν θυσιασει άδικα αυτοί οι ήρωες την ζωή τους για την πατρίδα!

"Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: οι τρεις πεσόντες γιατί ακριβώς τιμώνται;;; Φαντάζομαι για την προσφορά του πολυτιμότερου αγαθού τους, της ζωής τους, για την πατρίδα. Και τι είναι αυτή η πατρίδα για τους Καλύμνιους; Φαντάζομαι η οικογένειά τους, η περιουσία τους, οι φίλοι τους, η κοινωνία τους, τα σχολεία τους, το νοσοκομείο τους, κ.ά. Άρα, για να τιμήσει κανείς αυτούς τους τρεις ήρωες θα πρέπει να τιμήσει και όλα αυτά.
Για να τιμήσει κανείς τη θυσία αυτών των τριών ανθρώπων θα πρέπει να αγωνιστεί για όλα αυτά."


       

 

Να θυμίσουμε ότι, στις 25 Ιανουαρίου 1996 ο τότε δήμαρχος της Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός ότι η Τουρκία εγείρει εδαφικές αξιώσεις στα Ίμια, ύψωσε την ελληνική σημαία σε ένα από αυτά τα δύο νησιά.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες με την ελληνική σημαία υψωμένη στα Ίμια, κάτι που προκάλεσε σάλο στην κοινή γνώμη της Τουρκίας.

Δύο δημοσιογράφοι του γραφείου της εφημερίδας Χουριέτ στη Σμύρνη, μετέβησαν με ελικόπτερο στη μεγάλη Ίμια, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική.

Τουρκικά πολεμικά σκάφη κινήθηκαν στην περιοχή.

Η κρίση κλιμακώθηκε τις επόμενες μέρες.

Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 01:40 Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια.

Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απογειώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης υπήρξαν έντονες πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να λήξει το επεισόδιο.

Ο διπλωμάτης Richard Holbrooke ενημερωμένος από τον Αμερικανό πρόεδρο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους δύο πρωθυπουργούς που δεσμεύτηκαν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους και να υποστείλουν τις σημαίες. Τα πολεμικά σκάφη και οι καταδρομείς των δύο χωρών αποχώρησαν από τις βραχονησίδες το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996 υπό την επίβλεψη αεροσκαφών του 6ου αμερικανικού στόλου της Μεσογείου.

Kalymnians Voice & Newskosmos


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!