ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ  ΠΙΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Διακομιχάλης «Πρώτος στόχος η ενσωμάτωση της 3ης γενιάς μουσικών. Σημαντικός ο ρόλος της»

Στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Φιλαρμονικής (κεντρικό λιμάνι) και παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Παισιου ,του δημάρχου Καλυμνιων κ. Διακομιχάλη, του Καλυμνιακης καταγωγής Βουλευτή του Καναδά κ. Γιάννη Κάννη , του αντιδημάρχου  κ. Ζωιδη ,δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης  ,γονέων και αρκετών φιλών ,πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης  πίτας .

Υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων μελωδιών  της φιλαρμονικής του νησιού μας ,νέα  αλλά και παλαιότερα της μέλη και δημιουργώντας ατμόσφαιρα αισιοδοξίας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικης τους πίτα (2 τον αριθμό)  ,η οποία μάλιστα ήταν προσφορά των ζαχαροπλαστείων «ΒΟΥΡΟΥ».

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Παισιος , ο δήμαρχος  κ. Διακομιχάλης ,και ο κ. Κάννης ο οποίο δεσμεύτηκε μετά από «ντρίπλα» του Δημάρχου να φιλοξενήσει στον Καναδά μια ομάδα αποτελούμενη από όλες τις ηλικίες των οργανοπαικτών της Φιλαρμονικής μας.

Ο κ. Κάννης φανερά συγκινημένος από την εκδήλωση ,αναφέρθηκε σε θέματα πολιτισμού και πόσα σημαντικά είναι σήμερα, ενώ  θυμούμενος παλαιότερη επίσκεψη 85 ατόμων από Ροδο συνοδευόμενοι από σημερινό Μητροπολίτη πρότεινε ένα ανάμεικτο σχήμα της Δ.Φ. να επισκεφτούν τον Καναδά για να βιώσουν από κοντά τέτοιου είδους παραστάσεων.

Ο Δήμαρχος φανερά ευδιάθετος από την πρόταση του κ. Κάννη, ανέφερε ότι θα πρέπει ο βουλευτής του Καναδά να βρει έναν τρόπο να πληρώσει τα έξοδα  της αποστολής , έτσι ώστε να υλοποιηθεί αυτή του η σκέψη αποσπώντας τα χαμόγελα ικανοποίησης  όλων των παρευρισκομένων, ενώ απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη με ευδιάθετη διάθεση ανέφερε ένα σχετικό χιουμοριστικό παράδειγμα, και εφόσον υλοποιηθεί αυτή η επιθυμία του κ. Κάννη θα είναι ο ιδος μαζί  με τον Μητροπολίτη μας ,επικεφαλείς της αποστολής .

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε  όλες του τις προσωπικές του ενέργειες σε πολιτικο επίπεδο έτσι ώστε η Δημοτική Φιλαρμονική να βρει τα δικά της βήματα, σε σημείο σήμερα να έχει στην διάθεση της 3 γενιές μουσικών.

Απέφυγε να αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε στην  Φιλαρμονική ,ενώ δεσμεύτηκε ότι στις δυο παρελάσεις του Μαρτίου θα έχουν όλα της τα μέλη καινούργιες στολές, ενώ αναπολώντας της δραστηριότητες παλιότερα της Δ.Φ και παρόλη δεινή οικονομική κατάσταση του Δημου και  την τακτοποίηση της σε πρώτη φάση , θα κοιτάξει  πως θα αναβαθμιστεί.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι  αυτό πού έχει πρωτεύων προτεραιότητα είναι η ενσωμάτωση της 3ης γενιάς μουσικών, ενώ για την αγορά νέων οργάνων θα πρέπει να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός ,παρόλη την απαξίωση που προκλήθηκε τα τελευταία χρόνια, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι    κλείνουν κάποιες  πόρτες πάνω σε αυτό το θέμα ενώ έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην ακόμα πιο καλλιτεχνικά ποιοτική αναβάθμιση της.

Ενώ το καλοκαίρι και στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος και της δημιουργίας Φεστιβάλ με την ευθύνη του Νίκου Κούρου ,η Δ.Φ θα παίξει σημαντικό ρόλο αφού θα είναι πάντα παρών.

 


Άρθρο : Παλμός της Καλύμνου

Βίντεο : Φωνή του Καλύμνιου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!