ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΜΕ ΚΑΝΑΔΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που άπτονται της αξιοποίησης του πολιτιστικού θησαυρού της Καλύμνου με χρήματα μάλιστα του Καναδικού κράτους, υπέβαλε με την μορφή πρότασης ο δήμαρχος κ Διακομιχάλης στον υφυπουργό Πολιτισμού   & Τουρισμού κ Γιώργο Νικητιάδη και να την στηρίξει εμπράκτως, στα πλαίσια της επίσκεψης του στο νησί μας πριν από λίγες ημέρες και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ.

Πρόταση η οποία περιλαμβάνει την διοργάνωση  Ημερίδας στο Καναδικό Ινστιτούτο  αρχαιολογίας με μοναδική προοπτική και σε πανδωδεκανησιακο επίπεδο, ενώ θα εξεταστεί σε σοβαρό επίπεδο το ενδεχόμενο σύζευξης μεταξύ αρχαιολογικού μουσείου Καλύμνου και του μουσείου του Τορόντου του Καναδά ,και προκειμένου να δουν από κοντά τον αρχαιολογικό πλούτο της Καλύμνου θα προσκληθεί  από την Δ.Α το επόμενο χρονικό διάστημα να επισκεφτεί το νησί μας η πρόεδρος του.

Στην συνέχεια ο κ Διακομιχάλης απευθυνόμενος στον κ. Νικητιάδη ,έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην μεγάλη προσδοκία που αναδεικνύεται μετά την σύναψη των θερμών σχέσεων μεταξύ Καναδικού Ινστιτούτου αρχαιολογίας στην Ελλάδα-Δημου Καλυμνιων& βουλευτή του Καναδά κ. Γιάννη Κάννη, που δεν είναι άλλο από την έναρξη μιας τεράστιας ανασκαφτικης προσπάθειας στην Κάλυμνο με χρηματοδότηση από το Καναδά.

« Ο διευθυντής του Ινστιτούτου  δεσμεύτηκε το επόμενο χρονικό διάστημα να φιλοξενήσει στο χώρο του ινστιτούτου Ημερίδα με μοναδικό αντικείμενο τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Καλύμνου την οποία θα αναλάβει Καλύμνιος αρχαιολόγος» ανέφερε μεταξύ των άλλων στην πρόταση- πρόσκληση στον συμπατριώτη μας κ. Νικητιάδη, ο δήμαρχος ,ενώ στο  ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του συμπατριώτη μας και ενθέρμου υποστηρικτή της Καλύμνου κ. Γιάννη  Κάννη που παρευρίσκονταν στην συνεδρίαση του Δ.Σ.

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!