ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ 2011

Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος ο καθαγιασμός των υδάτων με την παρουσία του επανεκλεγέντος Δημάρχου κ..Διακομιχάλη , του σε λίγες ημέρες βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Γιώργου Κασσαρα ,του πρώην βουλευτή κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, του Καλυμνιακης καταγωγής βουλευτή του Καναδικού κοινοβουλίου κ Γιάννη Κάννη ,του πρόεδρου του Δ.Σ , των αντιδημάρχων του Δημου ,δημοτικών και περιφερειακών συμβουλών, προεξέχοντος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Παισιου και πλήθος αρκετού κόσμου ,αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά καλές .

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φετινού Αγιασμού των Υδάτων, ήταν η καθ` όλα προσεγμένη σε όλα τα επίπεδα διαφοροποίησης της  ως προς το τελετουργικό ,σε σχέση με άλλες χρονιές , αφού ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε με διαφορετικό τρόπο και απόλυτα συντονισμένο εκ τη Μητροπόλεως, προσφέροντας μια ευχάριστη έκπληξη σε όλους , δείγμα της συντονισμένης σπουδαίας και μεγάλης  προσπάθειας  που γίνεται από τον Μητροπολίτη μας κ.κ Παισιο.

Πιο συγκεκριμένα.

Μετά το πέρας της Θειας λειτουργίας στον Μητροπολιτικό ναό του Σωτηρως Χριστού ,όλοι οι ιερείς του νησιού με επικεφαλής τον Μητροπολίτη μας ,και με την συνοδεία της φιλαρμονικής και των προσκόπων του νησιού μας και με απόλυτη τάξη, οδηγήθηκαν στο άγαλμα του  Ηρώου που τελούνται οι καταθέσεις των στεφάνων ,και μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, επιβιβάστηκαν στο μικρό σκάφος Των συμπατριωτών  μας κυρίων Νομικαριων και έριξαν τον Σταυρό, στην μέση των δυο μικρών λιμενοβραχιόνων.

Σε ένα άλλο  μικρό καΐκι που ήταν στον ένα από τους δυο μικρούς λιμενοβραχίονες, είχαν αποβιβαστεί οι νεαροί κολυμβητές- οι οποίοι να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος όπως είχε διευκρινίσει η μητρόπολη  προ ημερών δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου, φοιτητές και εργαζόμενοι ηλικίας 15-20 ετών,- οι οποιοι  ντυμένοι με λευκά μπλουζάκια έπεσαν στα κρύα νερά να πιάσουν το Σταυρό, όπως προστάζει το έθιμο.

Τυχερός  για φέτος ήταν ο  νεαρός Ραφαήλ Κοκκινιδης.

Στην συνέχεια και μετά την αποβίβαση ο Μητροπολίτης μας κ.κ Παισιος ,απένειμε τιμητικό έπαινο συμμέτοχης με Σταυρό σε όλους τους νεαρούς που συμμετείχαν στον εορτασμό παρουσία των πολιτικών παραγόντων.

Ο εορτασμός του Αγιασμού των Υδάτων ολοκληρώθηκε , στον αυλιο χώρο του  Σωτηρως Χριστού, όπου κάτω από τους ήχους της δημοτικής φιλαρμονικής η πολιτική ηγεσία του νησιού προσκύνησε τον Τίμιο Σταυρό που κρατούσε ο σεβασμιότατος κ.κ. Παισιος.

Τέλος τις θερμότερες τους ευχές εξέφρασαν ο δήμαρχος Καλυμνιων κ Δημήτρης Διακομιχάλης, ο βουλευτής του Καναδικού Κοινοβουλίου κ. Γιάννης Κάννης, ο συμπατριώτης μας και σε λίγες ημέρες βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου κ. Γιώργος Κασσαρας, ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, και οι αντιδήμαρχοι του Δημου Καλυμνιων κα. Σεμίραμις Ψαρομπα, ο κ.Ηλιας Τσερος και ο Ζωΐδης Παντελής.

Δείτε περισσότερα στο  ... www.palmoskalymnou.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!