ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 6-1-11, 2011

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος κατά την αγία ημέρα των Θεοφανείων θα χοροστατήσει, θα λειτουργήσει και θα τελέσει τον Αγιασμό των Υδάτων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΟΡΘΡΟΥ  7.00΄ -8.30΄πμ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ          8.30΄πμ  -10.30΄

ΜΕΓΑΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ        10.30΄ πμ-11.00 πμ

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα σχηματιστεί Ιερά Πομπή -προπορευομένης της Φιλαρμονικης του Δήμου Καλυμνίων, του Τιμίου Σταυρου, των Εξαπτερύγων, του χοροῦ των Ιεροψαλτῶν ψάλλοντες τις Καταβασίες «Βυθου ανεκάλυψε πυθμένα...», ο Ιερός Κληρος, το Ιερό Ευαγγέλιο και ο Τίμιος Σταυρός ευπρεπισμένος εντός δίσκου, ο Αρχιερεύς, οι αρχές και ο ευσεβής λαός.

Η Ιερά Πομπή θα κατευθυνθει στον λιμενοβραχίονα-παλιό «΄Αγνωστο Στρατιώτη»[κορδόνι Μήλα] κατά την παλαιά συνήθεια, όπου και θα αναγνωστεί το Ιερό Ευαγγέλιο και θα ψαλλεί η σχετική δέηση Καθαγιασμού των υδάτων.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μετά των κ.κ. Δημάρχου, Λιμενάρχου και των λοιπών αρχών του Νησιού, θα επιβιβασθούν στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος , απ’ όπου θα γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Οι κολυμβητές θα βρίσκονται σε έτερο πλοιάριο ενδεδυμένοι άσπρα μπλουζάκια στα οποία θα αναγράφεται «ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2011».

Μετά το πέρας της τελετής, επιστροφή στον Λιμενοβραχίονα, αποβίβαση Αρχών από του σκάφους και επιστροφή στην Εξέδρα, όπου ο Σεβασμιώτατος θα απονείμει τον Χρυσούν Σταυρόν σε αυτόν πού θα ανασύρει τον Τίμιο Σταυρό από τα ύδατα, στους δε λοιπούς συμμετέχοντας κολυμβυτάς θα επιδόσει αναμνηστικό ενθύμιο.

Στην συνέχεια η Ιερά Πομπή θα επιστρέψει στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Τίμιος Σταυρός υπό ιερέων θα περιέλθει στην πλατεία για προσκύνηση των πιστων κατά το έθος υπέρ των φιλανθρωπικῶν ιδρυμάτων του Νησιου.

Ο Δήμος Καλυμνίων παρακαλείται να φροντίσει διά την Εξέδρα και την μικροφωνική.

Το Λιμεναρχείο Καλύμνου δια την διάθεση του Λιμενικου Σκάφους και την τήρηση της τάξεως εντός των πλοιαρίων και στον Λιμενοβραχίονα.

Το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου δια την τήρηση της κυκλοφορίας.

Ο Πρόεδρος της Παρακτίου Αλιείας κ. Κατσοτούρχης δια την διάθεση του πλοιαρίου πού θα επιβιβαστουν οι κολυμβητές.

Το πρόγραμμα επέχει και θέση πρόσκλησης προς τις αρχές και τον ευσεβη λαό.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!