ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ της παράταξης «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

ΠΑΙΔΕΙΑ Η μόρφωση είναι  το ισχυρότερο εφόδιο ζωής  που μπορούμε να δώσουμε στους νέους μας. Είναι ζήτημα επιβίωσης  για το  νησί μας  να επενδύουμε στον άνθρωπο, στη μόρφωση και την εκπαίδευσή του Για μας λοιπόν είναι πρωταρχικό  :

·Να συνδέσουμε τα σχολεία με την κοινωνία και τον περιβάλλοντα  χώρο.

·Να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον στα σχολεία θελκτικό προς τους νέους.

-Να μετασχηματίσουμε τα σχολεία με τις υποδομές τους σε τοπικά κέντρα γνώσης και πολιτισμού (βιβλιοθήκες με ηλεκτρονική πρόσβαση, χώροι πολιτισμού, άθλησης και  αναψυχής).

-Να λειτουργήσουν ως κέντρα κατάρτισης ενηλίκων με προγράμματα δια βίου μάθησης.

Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε  :

1. Αναψηλάφηση και επικαιροποίηση των συμβάσεων του ΟΣΚ που αφορούν το  κτίριο του Καρπάθιου Δημοτικού Σχολείου και το κτίριο του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου της  Ψιλιανής. Είναι απαράδεκτο για οκτώ χρόνια τα σχολεία αυτά να έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ η εκπαίδευση έχει απόλυτη ανάγκη  από κτίρια και αίθουσες.

2.Εξοπλισμός σχολείων – εκσυγχρονισμός του παιδαγωγικών εργαλείων . Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για την προμήθεια και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού εξοπλισμού των σχολείων. Σε όσα σχολεία υπάρχουν εργαστήρια πληροφορικής έχει γίνει η προμήθεια των υπολογιστών πριν από οκτώ χρόνια. Ο εξοπλισμός αυτός είναι παλαιός και επιβάλλεται η αντικατάστασή του.

Αυλές και εγκαταστάσεις των σχολείων

Ανάπλαση  σχολικών αυλών. Κήποι για εκπαίδευση, γήπεδα για άθληση, παιδικές χαρές, καθιστικά με φιλικά υλικά προς τα παιδιά και το περιβάλλον μπορούν να επιστρατευτούν  για να κάνουν πιο ελκυστικές στους μαθητές και στους περίοικους τις σχολικές αυλές. Θα γίνει  προσπάθεια να οργανωθούν οι αυλές σε «μικρές γειτονιές», καθεμία από τις οποίες θα προσφέρει αθλητικές  δραστηριότητες, αλλά όλες θα οργανώνονται σε ένα αρμονικό ενιαίο σύνολο (γήπεδα μπάσκετ, κήποι εκπαίδευσης, αμφιθέατρο, καθιστικά, παιδική χαρά). Με την αστικοποίηση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ένα πρόγραμμα σαν το γνωστό :  “Πρασινίζοντας τιςαυλέςτων σχολείων”  να έδινε μια ανάσα ζωής σε αρκετές γειτονιές. Ταυτόχρονα μπορούν έτσι να αξιοποιηθούν και για την  οργάνωση συναυλιών ή άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους μαθητές και όχι μόνο.

Δημιουργία ελευθέρων ασύρματων δικτύων στα σχολεία.

Οι ευρυζωνικές συνδέσεις των σχολείων μπορούν να αξιοποιηθούν με τη προσθήκη κεραιών στα σχολικά κτίρια ώστε οι μαθητές, χωρίς να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, να έχουν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, στην πληροφόρηση και την επικοινωνία που αυτό  προσφέρει.

Πνευματικό κέντρο  - Δημόσια ψηφιακή βιβλιοθήκη

Πνευματικό κέντρο αντάξιο του σκοπού του. Ήδη μια μεγάλη ποσότητα από επιστημονικά συγγράμματα καθώς και κλασσικά λογοτεχνικά βιβλία υπάρχουν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Με την αναβάθμιση του χώρου σε ένα χώρο σπουδής η νεολαία μας  θα μπορεί να βρει ένα χώρο μελέτης  ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών.  Άλλωστε ήδη  το Υπουργείο Παιδείας προχωρά με τη συνεργασία των ΑΕΙ στη διάθεση  περίπου 11.000 επιστημονικών βιβλίων που  θα βρίσκονται με ηλεκτρονική μορφή στο Διαδίκτυο. Ταυτόχρονα ως ακριτικό νησί θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα να αναγνωριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, το πνευματικό κέντρο ως  δημόσια βιβλιοθήκη με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται .

 

Σχολείο Ψερήμου

Στήριξη της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε με την  από απόσταση εκπαίδευση  ως παραρτήματος του Εσπερινού Γυμνάσιο  της Ψερήμου.

Το σχολείο της Ψερήμου πρέπει και μπορεί να γίνει πνευματικός, πολιτιστικός και αθλητικός πνεύμονας του νησιού. Μέσα στους σκοπούς μας είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου .

 

δια βίου μάθηση

  • Σχολή Γονέων στη Χώρα

Δημιουργία σχολής Γονέων στη Χώρα Καλύμνου για τη στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών, αλλά και της οικογένειας που δοκιμάζεται ως θεσμός.

  • Κέντρο Κατάρτισης Ενηλίκων .

Με τη συνεργασία κοινωνικών φορέων θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας κέντρου κατάρτισης ενηλίκων σε ειδικότητες χρήσιμες για το νησί.

  • ΑΚΑΔΗΜΙΑ Εμπορικού Ναυτικού

Άμεσα θα επιδιώξουμε την ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, η οποία αποτελεί αναγκαιότητα για το νησί μας.

  • σχολή Δυτών

Άμεση λειτουργία της σχολής Δυτών η οποία  παραμένει εδώ και τέσσερα χρόνια κλειστή.

 

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!