Επίσκεψη στο ξεχασμένο μνημείο του Σκεύου Ζερβού

     Με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση του φίλου μας κ. Μανόλη Ψαρρά σχετικά με το ξεχασμένο τάφο - μνημείο του Σκεύου Ζερβού (Δείτε: http://2.bp.blogspot.com/_A9gaVc_-Cvs/TGmaajzAMPI/AAAAAAAAAdw/5fwcDzJMYNs/s1600/SKEVOS+ZERVOS.jpg) , αποφασίσαμε κι εμείς ως «Φωνή του Καλύμνιου» να αναζητήσουμε το μνημείο και να καταγράψουμε την εικόνα του σήμερα.

     Πήγαμε λοιπόν, αφού πήραμε τις απαραίτητες πληροφορίες για το πού βρίσκεται, από τον κ. Μ. Ψαρρά, μιας και μέχρι σήμερα καμία φορά δεν είχαμε ακούσει για την ύπαρξή του, ούτε είχαμε δει φωτογραφία του. Δείτε λοιπόν, τί κατέγραψε η κάμερά μας…


Μια εικόνα ντροπής για όλους τους Καλύμνιους. Ένα μνημείο-τάφος μιας εξέχουσας φυσιογνωμίας της ιατρικής επιστήμης αλλά και του Δωδεκανησιακού Αγώνα, ξεχασμένο σχεδόν από τους πάντες . Σπασμένα και λερωμένα μάρμαρα, ακαθαρσίες και σκουπίδια τριγύρω, χώρος συγκέντρωσης ναρκομανών και παράνομων ζευγαριών. Ο ιστός για την σημαία υπάρχει … σημαία δεν υπάρχει όμως. Η σκάλα που οδηγεί στο μνημείο διακοσμείται κι αυτή με σκουπίδια.

Επίσης αναρωτιέμαι, δεν θα έπρεπε ίσως το άγαλμα του Σκ. Ζερβού να βρίσκετε στο μνημείο του και όχι ανάμεσα στις καφετέριες και τα ουζερί;

Ίσως θα ήταν χρήσιμο να διαβάσουμε περισσότερα για το ποιος και τί ήταν ο Σκ. Ζερβός και μετά να αναλογιστούμε, αν θα έπρεπε να βρίσκεται το μνημείο του στην κατάσταση αυτή!

Διαβάστε περισσότερο για τον Σκ. Ζερβό: (http://kalymnos-kalymnians.blogspot.com/p/blog-page_2995.html)

 

-Γιώργος Ν. ΛιάςΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!