ΛΑΪΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ

ΛΑΪΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ του Ιωαν. Αμοργίνου Εκπαιδευτικου (απο τον Καλυμνιακο Παλμό του 1973). Ως προγνωστικό του καιρού έχουν και το φεγγάρι, όταν πρωτοφανή. Αν ο Μηνίσκος του έιναι όρθιος, σημαίνει ότι όλη η περίοδος του φεγγαριού θα περάσει με γαλήνη. Το εναντίον δεν θα συμβεί αν το φεγγάρι είναι δίπλα, Γι΄αυτό λένε:  Ολόρτο φεγγάρι, δίπλα ο (γ) εμιτζής (δηλαδή ο τιμονιέρης μπορεί να κοιμάτε ήσυχος) (Δ)ίπλα φεγγάρι Ολόρτος (γ)εμιτζής Τότε δηλαδή ο τιμονιέρης πρέπει να είναι άγρυπνος γιατι θα επικρατούν όλο τρικυμίες.


Του Προφήτη Ηλία τα μεσάνυχτα οι βοσκοί προβλέπουν αν ο χειμώνας θα είναι γλυκός ή βαρύς. Εάν τα πρόβατα που βόσκουν τη νύχτα στο βουνό στρέφουν το κεφάλι τους στο βοριά σημαίνει ότι ο χειμώνας θα περάσει όλος με βοριάδες, θα είναι βαρυχειμωνιά. Αν έχουν το κεφάλι τους στραμένο στη νοτιά σημαίνει πως ο χειμώνας θα περάση με νοτιάδες, θα είναι γλυκός
Όταν μπεί ο Αύγουστος οι γεωργοί αφήνουν να περάσουν οι τρείς πρώτες μέρες ...   

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!