Kalymnian’s Geographic,Ψεριμος Island

Προχθές αποφάσισα να βιώσω ο ίδιος τι θα πει να εργάζεσαι για το μεροκάματο σε ένα καΐκι. Δεν άργησα να βρω καΐκι και έτσι σαλπάραμε με στο άγνωστο με βαρκάκι την ελπίδα. Το βραδάκι σύμφωνα με το σχέδιο ήταν να παραμείνουμε στο λιμάνι της Ψεριμου και την άλλη μέρα το πρωί θα παίρναμε τον δρόμο του γυρισμού στην Κάλυμνο.

Μόλις δέσαμε στην Ψεριμο η πρώτη μας δουλειά ήταν να ετοιμάσουμε το βραδινό μας ,λίγες κονσέρβες, μια σαλάτα και λίγο παγωμένο φαγητό από το σπίτι ήταν το βραδινό μας με μπόλικο ιώδιο από την αλμύρα της θάλασσας.
Όπως είναι γνωστόν ένα σκάφος όταν βρίσκεται δεμένο σε λιμάνι απαγορεύετε να χρησιμοποίηση την τουαλέτα του εκτός και αν διαθέτει ειδικό χώρο φύλαξης των απόβλητων…..Μάταια λοιπόν και εγώ έψαχνα να βρω δημόσιες τουαλέτες στον χώρο του λιμανιού και φυσικά στην παραλία, έτσι για άλλη μια φορά η φύση με ΄΄αγκαλιασε΄΄ με στοργή και φροντίδα.
Την άλλη μέρα και εφόσον ετοιμάσαμε τα σύνεργα είπαμε να επισκεφτούμε μια από τις καφετέριες στην κεντρική παραλία του όμορφου νησιού(Αυλάκια).
Κατά τις 11 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα τουριστικά σκάφη αποβιβάζοντας εκατοντάδες τουρίστες…που απολάμβαναν το μπάνιο τους στην όμορφη αμμώδες παραλία.
Η ζέστη σε συνδυασμό με την ζήλια που ένιωσα με έσπρωξαν στο να ρίχνω την μια βουτιά πάνω στην άλλη, ξέχασα τα ψαρέματα και τον λόγο που βρισκόμουν εκεί και από μεροκαματιάρης ψαράς την είχα δει και εγώ χλυδατος τουρίστας.
Τελειώνοντας το μπάνιο μου εγώ όπως και αρκετοί τουρίστες ψάχναμε απεγνωσμένα να βρούμε καμιά ντουζιέρα μπας και καθαριστούμε λιγάκι από την άμμο και την αλμύρα αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει, πράγμα το όποιο με έκανε να αναρωτηθώ καθώς η Ψεριμος καθημερινά δέχεται ίσως χιλιάδες επισκέπτες και είναι αρκετά λογικό να υπήρχαν ορισμένες ντουζιέρες.
Ευτυχώς όμως ένας από τους ιδιοκτήτες καφετέριας στην περιοχή μου έκανε την χάρη να χρησιμοποιήσω τη μάνικα για να ξεπλυθώ……
Μια υπέροχη λοιπόν παραλία η οποία μου φάνηκε πως θέλει ακόμα δούλεμα για να μπορούμε να ελπίσουμε για κάτι 39876_450078690986_109767275986_6225763_90151_nκαλύτερο, ένα αξιοσημείωτο συμβάν ήταν πως μια παραλία μήκους περίπου 500 μέτρων είχε μόνο δυο μίνι κάδους για σκουπίδια που είναι συνέχεια γεμάτοι και αδειάζατε 10 λεπτά πριν την άφιξη του πρώτου τουριστικού στο νησί……δηλαδή εγώ ο ΄΄μεροκαματιαρης΄΄ τουρίστας που πήγα εκεί καμιά ώρα πριν την άφιξη του τουριστικού (κατά τις 10 το πρωί)γιατί να τρώω στην μάπα όλη την βρώμα ;
Δυστυχώς παρατηρώ πως οι υπεύθυνοι στην Κάλυμνο χρειάζονται ακόμα αρκετά σεμινάρια περί τουρισμού για να πάει μπροστά ο τόπος μας.

*Προς τους υπεύθυνους :Γνωρίζετε τον ορισμό Γαλάζια σημαία και τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να την αποκτήσει μια παραλία;

-Aprilia Dorsoduro


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!