ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ .

Στην υψηλότερη κορυφή του νησιού μας, αυτή του Προφήτη Ηλία γιορτάστηκε η ομώνυμη εορτή όπου η συμμετοχή του κόσμου όλων των ηλικιών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.


Από νωρίς το απόγευμα ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος Καλύμνιοι από όλες τις περιοχές του νησιού και όχι μόνο ,άρχισαν την πορεία προς το υψηλότερο σημείο της Καλυμνου ,ορμώμενοι είτε από την πίστη στην παράδοση, είτε για να απολαύσουν την υπέροχη θέα που χαρίζει η διαδρομή, είτε ακόμα και από περιέργεια.

Πιθανολογείται ότι περισσότεροι από 800 ήταν όλοι όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή του Προφήτη Ηλία, αφού η προσέλευση του κόσμου συνεχιζόταν και καθολην την διάρκεια της νύχτας.

Έντονη ήταν επίσης και η παρουσία Καλυμνιων πέραν των ντόπιων, από την Αυστραλία, την Αμερική αλλά ακόμα και τουριστών από την Ρωσία, όπου θέλησαν μέσω της κοπιαστικής διαδρομής να παραστούν στο μοναδικό πανηγύρι του Προφήτη Ηλία.

Παρόλη την πράγματι κοπιαστική διαδρομή η αποζημίωση της υπέροχης θέας που προσφέρετε από τα υψώματα προς τον μοναστήρι ,ολόκληρης της Καλυμνου ,αλλά και η μοναδική αίσθηση της φύσης ήταν σίγουρα, η καλύτερη αποζημίωση για όσους αποπειράθηκαν να διανύσουν την διαδρομή.

Μετά το πέρας του εσπερινού από τον εφημέριο της Παναγίας της Κεχαριτωμένης Χωρας πάτερ Αμφιλοχιο, την σκυτάλη πήρε το παραδοσιακό γλέντι υπό τους ρυθμούς του βιολιού του Μανώλη Φράγκου και τους σαντουριού του Γιάννη Καμπουρακη ,όπου με την συμμετοχή του κόσμου διηρκησε μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες .

Φυσικά ως προς την πραγματοποίηση του πανηγυριού του Προφήτη Ηλία, σημαντική συμβολή έχει όλα αυτά τα χρονια και η εκκλησιαστική επιτροπή καθώς με την συνδρομή αρκετών δωρητών, έχουν βελτιώσει στο έπακρο τις ελάχιστες κτιριακές υποδομές του μοναστηριού καθιστώντας το ασφαλές από κάθε άποψη. 

Τέλος μετά και την τέλεση της θειας λειτουργίας το πρωί ο κόσμος πήρε το δρόμο της επιστροφής απολαμβάνοντας πρωτίστως την υπέροχη θέα του νησιού μας, όπως και την ανατολή του ηλίου, από το υψηλότερο σημείο της Καλυμνου.


-Παλμός της Καλύμνου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!