Άρθρο της Αργώ της Καλύμνου για τους Πακιστανούς και η δική μας απάντηση!!

Δημοσίευμα στην Αργώ της καλύμνου ... Πόσοι είναι οι Πακιστανοί στην Κάλυμνο; Με τι «ασχολούνται»:Η φιλοξενία, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη που προσφέρει η Κάλυμνος έχει μακρά παράδοση.  Ομως φαίνεται ότι έχει παρεξηγηθεί από τους άρχοντές της: Επαρχείο, Νομαρχία, Δήμο. Ολοι παρακολουθούν ένα ανεξέλεγκτο φαινόμενο σαν ανώτεροι άνθρωποι, που όμως στην ουσία γίνονται αδέξιοι αλλά και επικίνδυνοι διαχειριστές.

Στην Κάλυμνο βλέπουμε καθημερινά όλο και περισσότερους μελαψούς αλλοδαπούς, πιο πολύ στην κεντρική πλατεία της Πόθιας και στον Πάνορμο. Σοβαρά ερωτήματα απασχολούν τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους εργαζόμενους. Στην Πάτμο, αν αληθεύει η πληροφορία μας από Πάτμιο, μετριούνται σε πολλές εκατοντάδες οι Αλβανοί, Πακιστανοί κ.λπ. Μάλιστα μια περιοχή του νησιού ήδη έχει ονομαστεί Αλβανοχώρι.

Στην Κάλυμνο ξέρουμε πόσους λαθρομετανάστες έχουμε; Ξέρουμε πόσοι παραμένουν στο νησί και για πόσο καιρό; Αυτοί που κυκλοφορούν έχουνε άδεια παραμονής; Μήπως τους καλύπτουν οι εργοδότες τους.

Καταγγέλλουν στην ΑΡΓΩ ότι πολλοί από αυτούς εργάζονται σε εργολάβους (άγνωστο με τι ημερομίσθιο και ποιου τύπου ασφάλιση), οι οποίοι μάλιστα δημοσίως καταγγέλλουν την παράνομη εργασία, το καθεστώς του ανασφάλιστου εργάτη κ.λπ.

Αλλά, εκτός από τα εργασιακά θέματα, υπάρχει και μια άλλη πλευρά, χειρότερη: μπορεί κανείς άφοβα και ακίνδυνα να κυκλοφορήσει πεζός τη νύκτα, σε δρόμους που κινούνται οι (αγνώστου αριθμού) μελαψοί μετανάστες, νόμιμοι ή παράνομοι; Οι έμποροι της Καλύμνου καταγγέλλουν το παράνομο εμπόριο. Μήπως όμως κάποιοι αλλοδαποί δεν πουλάνε μόνο παπούτσια, κάλτσες, κατσαβίδια…, αλλά πλασάρουν και πιο αποδοτικά εμπορεύματα;

Αυτά είναι απορίες συμπολιτών μας, που βλέπουν πολλά, αλλά ήδη φοβούνται να τα πούνε δημοσίως.

Εμείς απλά θέσαμε το πιο απλό θέμα: οι πολιτικοί μας που κυβερνάνε αυτόν τον τόπο ξέρουν πόσους αλλοδαπούς φιλοξενούμε;  Είμαστε βέβαιοι ότι έχουν πλήρη άγνοια. Αλλά και ότι δεν τους απασχολεί αυτό το θέμα. ¼μως, όσο ανθρωπιστές ή πονόψυχοι… και να είναι, έχουν τη δυνατότητα (για να μην πούμε ότι είναι υποχρεωμένοι) να εκδηλώνουν τον ανθρωπισμό τους, αλλά να εφαρμόζουν και πολιτική που να προστατεύει την κοινωνίας μας.

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΠΑΡΑΚΆΤΩ, ΣΤΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩ...

Ναι ...τώρα οι Πακιστανοί κάνουν το εμπόριο ναρκωτικών! Δεν ντρέπεστε λιγάκι;; Τους φονιάδες τους δικούς μας που είναι αμέτρητοι που μοιράζουν ακόμα και στα σχολεία μας τα ναρκωτικά δεν τα βλέπετε!!!!

Φταίνε αυτοί που δεν δουλεύουμε... φταίνε αυτοί για τα ναρκωτικά... φταίνε αυτοί που τα παιδιά μας έχουν γίνει πρεζόνια!!!! Ωραία λογική!!!

Φταίνε αυτοί που δεν μπορείτε να περπατήσετε τα βράδια στους δρόμους;;; Τι μαλακίες είναι αυτές;;; Τι ρατσισμος;;!!!! Η ξενοφοβία αυτή δεν αρμόζει σε εμάς τους Καλύμνιους που μια ζωή ήμασταν φιλοξενούμενοι σε άλλες χώρες για να μπορέσουμε να ζήσουμε!! Στις περισσότερες από αυτές τις χώρες τα μελαχρινά πρόσωπα ήμασταν οι εμείς!!!
τελικά η μαλακία που μας βαράει δεν έχει τέλος!!! Για όλα θα φταίνε οι άλλοι!!! Εμείς είμαστε οι τέλειοι... οι αθώοι... οι ευλογημένοι... οι εκλεκτοί.... δεν ξέρω και τι σκατά άλλο θεωρείτε πως είσαστε εσείς που δεν είναι οι υπόλοιποι άνθρωποι του κόσμου.

- Γιωργος Ν. Λιάς (ενας Καλύμνιος που την μισή του ζωή ήταν το μελαχρινό -μελαψό- πρόσωπ0 σε μια ξένη χώρα)


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!