Ευχαριστήρια επιστολή προς όλους τους ελεύθερους

Σας ευχαριστώ που για άλλη μια φορά με κάνατε να νιώσω υπερήφανος που γεννήθηκα σε αυτό το νησί, για άλλη μια φορά με κάνατε να νιώσω τόσο μα τόσο ζωντανός. Σας ευχαριστώ που με κίνδυνο της δική σας ζωής με κάνετε να νιώσω ελεύθερος. Με την μουσική σύνθεση που κάθε Πάσχα συντροφεύει τα αυτιά μου.

Όλοι σας κατηγορούν, μα όλοι κάθε Κυριακή του Πάσχα είναι εκεί για  να σας θαυμάσουν από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο, από τον διώκτη σας έως και τον μεγαλύτερο θαυμαστή σας, ανυπομονούν να ακούσουν βροντές, να δουν αστραπές που μόνο εσείς ξέρετε απλόχερα να μοιράζεται. 

Μαζεμένοι, με ανοικτό το στόμα και το κεφάλι ψηλά να αγναντεύουν τους ημίθεους στα βουνά, όλους αυτούς που εκείνες τις στιγμές που επικρατεί αυτή η έκσταση δεν είναι μαζί μας αλλά κάπου που δεν μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε..

Δεν μπορεί κανείς να νιώσει πραγματικά τον δυναμιτιστή εκτός και αν είναι ο ίδιος δυναμιτιστής (έστω αν κάποτε στην ζωή του υπήρξε). Όταν φτάνει εκείνη η στιγμή που ανάβεις εκείνο το τσιγάρο με το οποίο θα ανάψεις τις φωτιές που πρόκειται να φύγουν από το χέρι σου, αυτόματα σβήνουν τα πάντα γύρω σου, είσαι εσύ, το τσιγάρο, το τσουβάλι με τις φωτιές και η τύχη. Υπάρχουν στιγμές σημαντικές στην ζωή του ανθρώπου αλλά αυτή είναι η υπέρτατη, χορεύεις με παρτενερ τον Θάνατο. Κα είναι τόσο μα τόσο απολαυστικό.

Αυτή η ζεστασιά που σου προσφέρει απλόχερα η λάμψη της εκρήξεως, αυτό το τράνταγμα που κάνει τα σωθικά σου να τρεμοπαίζουν και αυτό το χτυποκάρδι που δημιουργείται όταν αργεί να ανάψει το φιτίλι κρατώντας στο χέρι την φωτιά, είναι η ζωή του δυναμιτιστή.

Η αναμονή και μερικές φορές η διανυκτέρευση με τους συντρόφους  σε κάποιο βουνό έως ότου έρθει η ώρα του χορού με τον Θάνατο, είναι ένα συναίσθημα που λίγοι μπορούν να το καταλάβουν, ίσως μονάχα οι αητοί που εκεί ψηλά πολύ ψηλότερα από τα υπόλοιπα πουλιά πετούν.

Ακόμα και τώρα παρά τις δυσκολίες της εποχής που διανύουμε, αυτοί συνεχίζουν να πετούν εκεί ψηλά, εξάλλου όταν αποφασίσει ο δυναμιτιστής όπως και ο αητός να ανέβει στο βουνό κανείς και τίποτα δεν τον σταματά, ούτε η κακοκαιρία,ούτε η οικογένεια, ούτε οι φίλοι, ούτε οι εχθροί. Μονάχα ο εαυτός του. Μονάχα ο εαυτός του και ο Θάνατος!
Σύγχρονοι ήρωες λοιπόν του τόπου μας είναι, μια σταθερή και αναγνωρισμένη αξία ίσως πανελλαδικά γιαυτό και ο  τόπος μας πρέπει να είναι όπως μπορεί με το μέρος τους και όχι εναντίον τους.

Τώρα λοιπόν κατόπιν εορτής και εσκεμμένης χρονικά καθυστέρησης, θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για άλλη μια χρονιά που με κάνατε υπερήφανο που είμαι Καλύμνιος και που μου θυμίσατε τόσες μα τόσες καλές και ευχάριστες αναμνήσεις. Πάντα τέτοια και ακόμα καλύτερα.


Aprilia Dorsoduro


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!