Αρχισε και πάλι η καθαριότητα των δρόμων, υστερούμε…

Συνεργείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, αποτελούμενο από 4 άτομα, βγήκε  για αποψίλωση και καθαριότητα της κεντρικής λεωφόρου Πόθια-Μασούρι . Η τουριστική περίοδος άρχισε (αν και στο νησί μας η κίνηση ξεκινάει αργότερα) αλλά η Κάλυμνος δεν μπορεί να καυχηθεί για την καθαριότητα των δρόμων της. Ούτε, επίσης, μπορεί να καυχηθεί για τη συνεννόηση των πτερύγων του δημ. σ/λίου, κάθε φορά που έρχεται για συζήτηση και λήψη αποφάσεων το θέμα εποχικών υπαλλήλων.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η Κάλυμνος δεν έχει τα απαιτούμενα συνεργεία, που θα περιέρχονται όλους τους δρόμους, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα (γιατί το σωστό θα ήταν να βγαίνουν έξω πρωί και απόγευμα), ώστε η εικόνα της Καλύμνου να είναι αυτή που πρέπει στους δρόμους και τις παραλίες. Αλλιώς, θα έχουμε τουρισμό του επιπέδου της καθαριότητας που διαθέτουμε (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι σε όλα τα άλλα θέματα του τουρισμού πάμε καλά).

Αλλά με συνεργείο 3-4 ανθρώπων που βγήκε στον αγώνα για μια καθαρή Κάλυμνο, δουλειά δε γίνεται. Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. Τα επιτακτικά αιτήματα των δημοτών και προπάντων των επαγγελματιών του τουρισμού δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από ένα συνεργείο. Η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει απόλυτη ανάγκη από στελέχωση. Η λύση της πρόσληψης εποχικών υπαλλήλων είναι καλή, ειδικά όταν προσλαμβάνονται γυναίκες, όχι όμως επαρκής.

Από την άλλη, υπάρχουν και η έλλειψη κοινωνικής συνείδησης από τους δημότες που ρυπαίνουν τους δρόμους με προκλητικότητα. Η Δημοτική Αστυνομία (Δ.Α.) πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία της ( και την ύπαρξή της…) σε όλη την Κάλυμνο. Η πολυμασημένη  έκκληση προς τους δημότες να μη ρυπαίνουν τους δρόμους είναι λόγια του αέρα. Οταν μάθει ο δημότης ότι πάνω από το κεφάλι του κρέμεται η «καμπάνα» του προστίμου για τη ρύπανση, αυτομάτως γίνεται συνειδητός πολίτης και σέβεται την καθαριότητα. Καιρός είναι να «αποφυλακιστούν» τα παιδιά της Δ.Α. από τη φάκα της κεντρικής πλατείας και να βγουν σε όλη την Κάλυμνο, «ο φόβος φυλάει τα έρημα».

Το πακέτο για την καθαριότητα αποτελείται από τις… συνιστώσες: 1) Υπηρεσία καθαριότητας, 2) εποχικοί υπάλληλοι, 3) Δημοτική Αστυνομία, 4) αντιδήμαρχος «χρεωμένος» την Καθαριότητα. Για να δούμε πραγματικά καθαρή Κάλυμνο, και όχι καθαρά κομμάτια της κεντρικής λεωφόρου, θα πρέπει να λειτουργήσουν όλες οι… συνιστώσες οργανωμένα και υπό τον έλεγχο του δημάρχου, για να επιβεβαιώνεται καθημερινά η παραγωγή έργου στην καθαριότητα της Καλύμνου.

Αργώ της Καλύμνου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!