Εγκατάλειψη και Καταστροφή … Καρπάθειο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου

Όταν άλλα νησιά και χωριά παρακαλάνε να τους κάνουν κανένα σχολείο, εμείς επιτρέπουμε να καταστρέφονται έτσι απλά  τα σχολικά μας χτίρια. Αποφάσισα λοιπόν πως δεν ήταν αρκετό μόνο να αναρτήσουμε ένα σχετικό θέμα και να το συζητήσουμε… μεταφέροντας γραπτώς με μια λεπτομερές περιγραφή τα χάλια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου, το Καρπάθειο. Είναι αλλιώς να το βλέπεις το χάλι, να έχεις το οπτικό ερέθισμα!! Να βλέπεις το απαράδεχτο αποτέλεσμα της εγκατάλειψης αυτού του σχολικού χώρου.           Δειτε το βίντεο...Δεν ξεχάστηκε μόνο από το κράτος το οποίο ενώ ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια την επισκευή του χτιρίου αλλά το παράτησε όπως – όπως αλλά ξεχάστηκε και από εμάς τους Καλύμνιους  πολίτες. Βολέψαμε τα παιδιά μας στο πλησίον Παρθεναγωγείο, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου, και ξενοιάσαμε. Δεν νοιαστήκαμε ούτε για τ’ ότι το χτίριο ρημάζει μέρα με τη μέρα … στα αζήτητα!! Δεν νοιαστήκαμε που καταστράφηκαν τα σχολικά υλικά (θρανία, καρέκλες, φώτα, πίνακες, ντουλάπες, σώματα θέρμανσης, κτλ) που υπήρχαν στο εσωτερικό του σχολείου. Δεν νοιαστήκαμε καθόλου για τις καταστροφές που γίνονται εκεί κάθε μέρα που περνάει και δεν προφυλάσσεται ο χώρος.

100_1101

Επίσης δεν νοιαστήκαμε για γεγονός ότι προσφέραμε ένα κέντρο ελεύθερης διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών μέσα στο κέντρο της πόλης μας. Εννοείτε πως δεν μας ενόχλησε καθόλου που δημιουργήθηκε μια απίστευτη εστία μολύνσεως από σκουπίδια και κάθε άλλο είδος ακαθαρσίας. Το πειράζει που ανάμεσα στα σκουπίδια αυτά και τις ακαθαρσίες παίζουν τα παιδιά μας… Βλέπετε ήταν και ο μοναδικός ανοικτός χώρος που έχουν τα παιδιά της γύρο περιοχής για να παίξουν!!

100_1102100_1107

Για την εικόνα αυτή φταίμε όλοι. Ίσως φταίει το κράτος που δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής του χτιρίου αλλά δεν ευθύνεται για τη κατάντια, βρομιά, τις  καταστροφές και την εγκατάλειψη του σχολείου αυτού.

100_1098

Να σημειώσω μονάχα ότι με μεγάλη λύπη και απογοήτευση για την Κάλυμνο μας και τον δήθεν πολιτισμό μας δείχνω τις εικόνες αυτές. Μήπως τελικά αυτό μας αξίζει;;;

-          Γιώργος Ν. Λιάς


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!