Ο κ. Γ. Κουλλιάς κέρδισε Χρυσό Μετάλλιο σε παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας

Η τέχνη της φωτογραφίας ανθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Το αποδεικνύουν οι εκθέσεις φωτογραφίας του συλλόγου των καλλιτεχνιών κάθε καλοκαίρι. Χρειαζόμασταν όμως και μια επίσημη και έγκυρη αναγνώριση και αυτή την έφερε στην Κάλυμνο ο γιατρός και καλλιτέχνης φωτογράφος κ. Γιάννης Κουλλιάς.

Πήρε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας, που διοργάνωσε ο καλλιτεχνικός οίκος “AL THANI”, στην Αυστρία (ιδιοκτήτης του οίκου είναι ο Σεΐχης του Κατάρ), και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στην κατηγορία φωτογραφίας «το νερό» (φωτο: η βραβευμένη φωτογραφία). Για την αξία και βαρύτητα του βραβείου αυτού μιλάει ο αριθμός των 6.000 συμμετοχών και των 60.000 φωτογραφιών που κρίθηκαν. Πρόκειται δηλαδή για καλλιτεχνικό διαγωνισμό παγκόσμιας εμβέλειας, στον οποίο ο κ. Γιάννη Κουλλιάς, και δι’ αυτού η Κάλυμνος, κέρδισε την πρώτη θέση.

MetallioKoyllia

Η φωτογραφία με την οποία βραβεύτηκε ο συμπατριώτης μας θέτει και μια επίσημη άποψη για τη φωτογραφία. Συχνά μιλάνε στην Κάλυμνο για «γνήσιες» και για «πειραγμένες» φωτογραφίες, δηλαδή φωτογραφίες που έχουν υποστεί ένα ρετουσάρισμα και μια αισθητική τελείωση. Η βραβευμένη φωτογραφία του κ. Κουλλιά μας βεβαιώνει ότι οι «διακριτικές» επεμβάσεις είναι χρήσιμες και αναγκαίες όσο ακριβώς, θα λέγαμε, το μακιγιάζ σε μια γυναίκα. Και την προσεκτική επεξεργασία της φωτογραφίας την αποτολμούν όσοι γνωρίζουν από φωτογραφία (το ίδιο δε γίνεται και στο μακιγιάζ, που αναδείχτηκε σε πολύ μεγάλη τέχνη;) Αν ο φωτογράφος τραβήξει μια φωτογραφία με αδιάφορο θέμα, με λάθος προβολή, με λάθος σκηνοθετική αντίληψη, σε λάθος χρόνο κ.λπ. δεν τον σώζει καμιά «πλαστική εγχείρηση». Η υποβοήθηση του φωτισμού, η μικρή παρέμβαση στα χρώματα κ.λπ. βοηθάνε την ωραία φωτογραφία. Η καλλιτεχνική φωτογραφία δεν τελειώνει με το κλικ της φωτογραφικής μηχανής.

 

FOTO_KOYLLIAS

Πηγή:

logo

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!