Ίδρυση Σύλλογος Φίλων Αρχαιοτήτων Καλύμνου …

Μετά από την μεγάλη προσπάθεια που έχω κάνει στο νησί μας, εγώ προσωπικά αλλά και όλη η ομάδα της «Φωνής Του Καλύμνιου», για να μπει μια τάξη στους αρχαιολογικούς μας χώρους και να προστατευθούν, αποφάσισα πως είναι αναγκαίο να συσταθεί μια δραστήρια ομάδα πολιτών για τα σχετικά θέματα. Έχουμε προσπαθήσει επανειλημμένα να έρθουμε σε μια επικοινωνία και συνεννόηση για διάφορα θέματα με την μοναδική αρμόδια υπηρεσία, την 4η Εφορεία Βυζαντινή Αρχαιοτήτων.

Το μόνο που εισπράξαμε τόσο καιρό ήταν μια πλήρης αδιαφορία. Ο Δήμος αποδείχτηκε ανίσχυρος να πιέσει την αρχαιολογική υπηρεσία προκειμένου να γίνει κάτι για την σωστή λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και την προστασία και συντήρηση τους. Καιρός είναι λοιπόν κατά την δικιά μου γνώμη οι πολίτες, εμείς δηλαδή, να αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες. Διαπίστωσα πως εκτός Καλύμνου και ακόμα εκτός Ελλάδος υπάρχουν επιστήμονες, οργανισμοί και πάνω απ’ όλα δραστήριοι και πρόθυμοι άνθρωποι που με ευχαρίστηση θα μας βοηθούσαν ή θα μας κατεύθυναν στο τι πρέπει να γίνει στους χώρους αυτούς. Ας ενωθούμε λοιπόν να δούμε τελικά τι μπορούμε να διασώσουμε από την ιστορία μας και το πολιτισμό μας.

Με το άνοιγμα της σχετικής ομάδας στο Facebook, είδαμε μια πολύ μεγάλη αποδοχή και συμμετοχή. Ελπίζουμε λοιπόν να βρούμε τα αναγκαία χρήματα ώστε να χρηματοδοτηθεί η σύσταση καταστατικού και να προχωρήσουμε στην πραγματική  ίδρυση του συλλόγου για να έχουμε και δικαίωμα ουσιαστικής παρέμβασης και δράσης σε ότι αφορά την προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!