TEΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΓΑΛΗΝΟ

AΠΕΒΙΩΣΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 74 ΕΤΩΝ Ο ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΛΙΟΥ ΓΑΛΗΝΟΣ ΦΛΑΣΚΟΣ. ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ. Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΘΑ ΨΑΛΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 2 Μ.Μ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΥΛΙΟΥ

Βιογραφικό
O Γαληνός Φλάσκος γεννήθηκε στο Πυλί της Κω στις 31 Ιανουαρίου 1935.
Αποφοίτησε από το εξατάξιο γυμνάσιο Κω.
Παντρεύτηκε την Άρτεμις Αλαχούζου τον Νοέμβριο του 1960 και απέκτησαν δύο παιδιά την Πόπη και τον Στέφανο.
Τον Ιούλιο του 1964 σε ηλικία 29 ετών εκλέχθηκε κοινοτικός σύμβουλος στην Κοινότητα Πυλίου και αργότερα ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου της Κοινότητας.
Το 1967 απολύθηκε από την χούντα όπως όλοι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το 1974 μετά την πτώση της χούντας συμμετείχε ως σύμβουλος στην Κοινότητα Πυλίου.
Εκλέχθηκε κοινοτάρχης Πυλίου για πρώτη φορά το 1975.
Υπήρξε επί έξι συνεχόμενες τετραετίες κοινοτάρχης Πυλίου (1975, 1978, 1982, 1986, 1990 και 1994) μέχρι την συνένωση των δύο Κοινοτήτων Πυλίου και Ασφενδιού και τη δημιουργία του Δήμου Δικαίου (1-1-1999).
Ο «Νέστορας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνταν από πολλούς, συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ τις τετραετίες 1978-1982, 1982-1986 και 1990-1994.
Επίσης συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου επί 20 συναπτά έτη (από το 1975 μέχρι και το 1995) καθώς και στο Νομαρχιακό και Επαρχιακό Συμβούλιο.
Αφιέρωσε τις δυνάμεις του στην κοινωνική δράση τόσο για τον τόπο του όσο και για ολόκληρο το νησί της Κω. Μαζί με άλλους εμπνευσμένους κοινοτάρχες του νησιού αλλά και τον τότε Δήμαρχο της Κω, Κώστα Καϊσερλη, δημιούργησαν πρωτοποριακές για την εποχή τους διαδημοτικές συνεργασίες (Λατομείο, ΕΚΟΤΑ, Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Κοινοτήτων, Συμβούλιο Περιοχής Κω κ.λ.π.).
Αντιμετώπισε έγκαιρα μεγάλα θέματα και προχώρησε στην αγορά ιδιωτικών εκτάσεων οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν ως κοινόχρηστοι χώροι ή αξιοποιήθηκαν για τη δημιουργία σημαντικών έργων για τον Δήμο Δικαίου, όπως είναι το Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου το οποίο τιμής ένεκεν «πήρε» το όνομά του, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο και το Γήπεδο Μπάσκετ Πυλίου.
Στις 4 Ιανουαρίου του 2004 ο Δήμος Δικαίου τίμησε τον Γαληνό Φλάσκο σε μία ειδική για τον σκοπό εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Είχε την ικανότητα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά, τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και την διορατικότητα να ανοίγει δρόμους που έβλεπαν μπροστά.
Υπήρξε στενός φίλος του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά και πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά και ο Δημήτρης Κρεμαστινός και πολλών άλλων σημαντικών για το νησί ανθρώπων.
Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και χθες το μεσημέρι 3-12-2009 απεβίωσε στο σπίτι του στον Άγιο Νικόλαο Πυλίου Κω από ανακοπή καρδιάς.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο 5-12-2009 στις 2 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πυλίου με δαπάνη του Δήμου Δικαίου.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου του έτους 2009, συνήλθε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δικαίου Κω, μετά την δυσάρεστη είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συμπατριώτη μας, Γαληνού Φλάσκου και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να τελεστεί η κηδεία με δαπάνη του Δήμου.
3. Να εκφωνηθεί επικήδειος από τον Δήμαρχο Δικαίου, κ. Χατζηκαλύμνιο Μιχαήλ.
4.Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.
5.Να παραστεί σύσσωμο στην εκφορά του, για το ύστατο αντίο στον συμπατριώτη μας, επί 24 συναπτά έτη κοινοτάρχη Πυλίου, Γαληνού Φλάσκου.
6. Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό Τύπο και να επιδοθεί στους συγγενείς του εκλιπόντος.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Χατζηδαυΐδ Ιάκωβος
Ψηφισμα Επαρχιακού Συμβουλίου Κω
«Μετά την αναγγελία θανάτου του Φλάσκου Γαληνού, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Κοινότητας Πυλίου Κω και ύστερα από προφορική πρόσκληση της προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου, συνήλθε έκτακτα το Επαρχιακό Συμβούλιο Κω, στο Γραφείο Επάρχου, την 4η Δεκεμβρίου 2009 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος
2. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Επαρχιακού Συμβουλίου Κω
3. Να παρακολουθήσει σύσσωμο το Επαρχιακού Συμβούλιο τη νεκρώσιμη ακολουθία και την τελετή ταφής.
4. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.
Η πρόεδρος Μαρία Κυπραίου
Η γραμματέας και α.α. Καρίκη Λίντα
Τα μέλη Μιλτιάδης Φάκκος, Έψιμος Στέργος, Γερασκλής Μιχάλης, Μπαραχάνος Αθανάσιος, Πουλιού Νικόλαος, Καμπανής Ιωάννης»

Ψήφισμα της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου
«Πληροφορηθέντες τον θάνατο του Γαληνού Φλάσκου, διατελέσαντος επί σειράν ετών Κοινοτάρχης Πυλίου Κω και με σημαντικότατη προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Δωδεκανήσου, συνήλθαμε σε έκτακτη συνεδρίαση και
Ομόφωνο Αποφασίσαμε:
1. Αντιπροσωπεία της ΤΕΔΚΔ να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
3. Να διατεθεί το συμβολικό ποσό των 300€ στη Σχολική Επιτροπή Δημοτικού Σχολείου Πυλίου.
4. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του.
5. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο της Ρόδου και της Κω.
Για την ΤΕΔΚ Δωδ/σου
Ο Πρόεδρος Μιχάλης Κορδίνας
Δήμαρχος ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ»
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚ/ΤΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΠΑΣΟΚ

«Σήμερα 04 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 η Ν.Ε. Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου συνεδρίασε εκτάκτως στα γραφεία της, μετά από πρόσκληση του Γραμματέα της Ν.Ε. και αφού άκουσε από αυτόν τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου του συμπατριώτη μας ΦΛΑΣΚΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ,
1. που για μακρύ χρονικό διάστημα διετέλεσε Κοινοτάρχης Πυλίου και μέλος Συνδικαλιστικών οργάνων της Τ.Α.,
2. που υπηρέτησε την κοινωνία , την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ΠΑΣΟΚ με ανιδιοτέλεια ,
3. και εκτιμώντας την προσωπικότητα, το ήθος και την πολύπλευρη προσφορά του,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. 1. Να εκφραστούν τα θερμά συλληπτήρια του Γραμματέα και των Μελών της Ν.Ε στην οικογένεια του.
2. 1. Να κατατεθεί στεφάνι στην σορό του.
3. 2. Να δημοσιευθεί το παρών ψήφισμα στον τοπικό τύπο και να επιδοθεί στην οικογένεια του.
4. 3. Να παραστούν ο Γραμματέας και τα Μέλη της Ν.Ε. στην νεκρώσιμο ακολουθία.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Βογιατζής Μιχάλης
Η ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τσακίρη Καλλιόπη
ΤΑ ΜΕΛΗ Βορριάς Σωτήρης, Καλλούδης Δαυίδ, Γερασκλή Θεμελίνα, Στεφαδούρου Πελαγία, Παρπούκιας Φίλιππος, Μαραγκός Σεβαστιανός, Σούλη Στέλλα, Διακομιχάλης Μικές, Ζερβού Αλεξάνδρα, Χατζηδημητρίου Κατερίνα, Μήτρου Εμμανουήλ, Διαμαντάρας Δημητρης, Λοίζος Νίκος (ΓΡΑΜ. ΝΕ Β. Σ.ΝΕΟΛΑΙΑΣ)»
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω (πηγη AEGEAN NEWS 24.GR)
«Σήμερα την τετάρτη (4ην) μηνός Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00, το Δημοτικό Συμβούλιο πόλεως Κω, συνεδρίασε ΕΚΤΑΚΤΩΣ στο Δημαρχιακό Μέγαρο και αφού άκουσε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την θλιβερή αναγγελία του θανάτου του συμπατριώτη μας ΓΑΛΗΝΟΥ ΦΛΑΣΚΟΥ, που διετέλεσε ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΠΥΛΙΟΥ, εκτιμώντας την προσωπικότητα, το ήθος και την πολυετή προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου καταγωγής του και του νησιού μας,
Αποφάσισε Ομόφωνα
1) να εκφρασθουν τα θερμά συλλυπητήρια του κ. Δημάρχου Κω και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος
2) Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του
3)Να παραστούν ο κ. Δήμαρχος Κω & τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κω στην νεκρώσιμο ακολουθία.
4) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα τον τοπικό τύπο και να επιδοθεί στην οικογένειά του

Το παρόν ψήφισμα πήρε αύξοντα αριθμό 374. Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το ψήφισμα αυτό, το οποίο έχει καταχωρηθεί στο 25ο πρακτικό της από 04-12-2009 κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δ.Σ., υπογράφεται ως κατωτέρω:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χατζηνικολάου Α. Μιχαήλ
Ο Δήμαρχος Κω Κυρίτσης Ι. Γεώργιος
Τα Μέλη Θαλασσινός Παναγιώτης, Καλλούδης Δαυίδ, Σιφάκης Ηλίας, Χατζημιχαήλ Ανδρέας, Ξυπολιτάς Βασίλειος, Θεοφιλίδης Ιωάννης, Μπαλαλής Ιωάννης, Χατζημιχαήλ Ευάγγελος, Χατζηνικολάου Αλκιβιάδης, Σβύνου Ειρήνη, Κανταρζής Νικόλαος, Μουζουράκης Θεόφιλος, Φουντωτός Ιωάννης, Γερασκλής Δαυίδ, Θαλασσινού Κυριακή, Σταματάκης Αθανάσιος, Παστρικός Νικόλαος, Μυλωνάς Νικόλαος, Σπύρου Γεώργιος, Μαρκόγλου Σταμάτιος»

πηγη:  AEGEAN NEWS 24.GR

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!