Τελέσθηκαν ται εγκαίνια του Συνεδριακου Κέντρου - Πινακοθήκη

Τελέσθηκαν τα εγκαίνια παρουσία του Μητροπολίτη Λ.Κ.Α κ Παισιου στο κατάμεστο από κόσμο, ιερείς, και πολιτικές αρχές του νησιου, του νέου Συνεδριακού Κέντρου –Πινακοθήκη που στεγάζεται πλέον στον Ι. Μ του Αγ.ΣΑΒΒΑ και φιλοξενεί περίπου 50 πίνακες του αείμνηστου Καλύμνιου ζωγράφου κ Νικολάου Μάγκου μετά από δωρεάν που έγινε από την σύζυγο του αείμνηστου, κας Άννας Μάγκου.

H μελέτη και η επίβλεψη του Συνεδριακού Κέντρου έγινε δωρεάν από το τεχνικό γραφείο Giavasis Design, όπως δωρεάν έγινε η μελέτη και η επίβλεψη του Ναού του Αγίου Σάββα, και των περιφερειακών του κτιρίων από τον Πολιτικό Μηχανικό Μιχάλη Γιαβάση.

Το Συνεδριακό Κέντρο στεγάζεται σε κτίριο εμβαδού διακοσίων δεκαέξι (216) τετραγωνικών μέτρων. Η κατασκευή άρχισε το 2005 και κράτησε 4 χρόνια. Ο ρυθμός των εργασιών προσαρμόστηκε στη ροή εσόδων του Μοναστηριού ώστε να μην δημιουργούνται χρέη.

Η αίθουσα φιλοξενεί την Μόνιμη Συλλογή 42 πινάκων του αείμνηστου Καλύμνιου ζωγράφου Νικολάου Μάγκου έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και συνέδρια.

Ο αρχιτέκτων του έργου Θεόδωρος Μ. Γιαβάσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο χρονικό της κατασκευής ενώ ανέλυσε διεξοδικά τον τρόπο σκέψης πάνω στον οποίο βασίστηκε η αρχιτεκτονική του οικοδομήματος. Αναφέρθηκε αναλυτικά στον καθοριστικό ρόλο του φωτός στον σχεδιασμό και την επιλογή των υλικών του Συνεδριακού Κέντρου, καθώς το χρώμα των πινάκων που στεγάζονται σε αυτό είναι πολύ ευαίσθητο στην υπεριώδη ακτινοβολία. Τόνισε ότι τα Καλύμνικα χέρια φέρανε εις πέρας ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο παραδίδοντας ένα άρτιο τεχνικά και αισθητικά κτίριο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος και η Έπαρχος που σημειώτεον προσήλθαν με 45λεπτη καθυστέρηση.

bscap003

Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ Θ. ΓΙΑΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΙΣΙΟ.

KOSMOS

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ...

KOSMOS150_

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΑΤΟΜΑ ....

AIGKAINIA-_________.__._

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΒΥΖ. ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι. ΛΙΣΓΑΡΗ.

AIGKAINIA-_____

Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΙΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΛΑ.

_

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ...

AIGKAINIA-__

ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ...

AIGKAINIA-_____.__.____

Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Θ. ΓΙΑΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ

AIGKAINIA-________._.____

Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ, ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Μ. ΓΙΑΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΜΜΑ ΧΑΡΑΜΑΝΤΑ

AIGKAINIA-________

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

___._-_

Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ - ΠΙΝΑΚΑΣ Ν. ΜΑΓΚΟΥ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!