Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας. Aνυπαρξία στην Κάλυμνο;

Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα είναι 2 έννοιες που στη συνείδηση των πολιτών είναι συνυφασμένες με την αστυνομία και την προσπάθεια καταστολής τους.Για την πρόληψη της παραβατικότητας ,πρέπει να αναλογιστούμε τι πρέπει να κάνουμε για να προλάβουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές ξεκινώντας από τοπικό επίπεδο.Έτσι οι δήμοι έχουν δημιουργήσει τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας (Τ.Σ.Π.Π.).

Αυτά τα Συμβούλια έχουν σαν σκοπό την κοινωνική αντιμετώπιση των προβλημάτων που οδηγούν κάποιες ομάδες πολιτών στην παραβατικότητα.Τέτοιες ομάδες είναι οι αποφυλακισμένοι,οι ναρκομανείς,τα κακοποιημένα παιδιά ή εγκαταλειμμένα από τους γονείς,οι κακοποιημένες γυναίκες κ.λ.π.Σ'αυτές τις περιπτώσεις το Τ.Σ.Π.Π. που στελεχώνεται από ανθρώπους με ειδικές γνώσεις (π.χ. δικαστικούς,δικηγόρους,ψυχολόγους,εκπροσώπους δημοτικής αστυνομίας και άλλους) μπορεί να αναπτύξει,σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου,πολλαπλές δραστηριότητες.
Κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες είναι:
1.Να βοηθήσει στην περιφρούρηση των σχολικών χώρων από άτομα που πουλούν ναρκωτικά ή εμφανίζουν άλλες μορφές παραβατικότητας.
2.Να βοηθήσει σε προσπάθειες για εξεύρεση εργασίας κυρίως όσων αφορά νεαρούς ανέργους,αποφυλακιζόμενους ή άλλα άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες "κοινωνικού αποκλεισμού".
3.Να διαμορφώσει σε συνεργασία με τον Δήμο χώρους απασχόλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά και νεαρούς που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο ή που έχουν προβλήματα μοναξιάς ή απομόνωσης και που διαφορετικά θα μπορούσαν να οργανωθούν σε παραβατικές ομάδες (συμμορίες).
4.Να έλθει σε επαφή με εκπαιδευτικούς και γονείς στα σχολεία,ώστε να βοηθηθούν έγκαιρα παιδιά που έχουν προβλήματα στο σπίτι ή αποφεύγουν το σχολείο.
5.Να παρέχει μια πρώτη νομική ή άλλη βοήθεια σε θύματα εγκλημάτων,σε συνεργασία με τους δικηγόρους του Τ.Σ.Π.Π.
6.Να προβάλλεται το Τ.Σ.Π.Π.μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μυνημάτων έτσι ώστε οι πολίτες να είναι ενήμεροι για την ύπαρξη του.
Και μετά από όλα αυτά η Καλύμνικη πραγματικότητα.Ναρκωτικά,παιδιά να κινδυνεύουν στους σχολικούς χώρους από ναρκομανείς,έξαρση της εγκληματικότητας,ανασφάλεια,ανεργία,πλήρης αδιαφορία απο την Δημοτική αρχή για κοινωνικά θέματα.
Τελικά γιατί να υπάρχει αυτό το Συμβούλιο αφού μόνο από κάποια σποτάκια σε τοπικό τηλεοπτικό μέσο μαθαίνουμε για την ύπαρξη του?
Πότε θα αρχίσει να δραστηριοποιείται στα θέματα που είναι ο σκοπός ύπαρξης αυτού του συμβουλίου και να ενημερώνεται ο κόσμος τι ενέργειες γίνοντε ώστε να νιώθουν ασφαλείς εκείνοι και τα παιδιά τους?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!