Κοινωνική Πολιτική από τον Δήμο Καλυμνίων για τον Πάσχοντα Συμπολίτη μας…

Τα παλιά ρούχα και τα παπούτσια δεν είναι πλέον για πέταμα, καθώς υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Για τον λόγο αυτό η «τράπεζα» που στεγάζει στο πολιτιστικό κέντρο, Κέντρο Μενεμένης, θα συγκεντρώνει είδη ρουχισμού και υπόδησης ακόμα και παιχνίδια θα τα μοιράζει στους ενδιαφερόμενους.

« Η κοινωνική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη αποτελεί την δική μας συμβολή για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας με τις δυνάμεις του» , τονίζει ο Δήμαρχος Μενεμένης Γιώργος Ακτσέλης. Η τράπεζα λειτουργεί την εποπτεία της κοινωνικής υπηρεσίας με την συνεργασία δύο εθελοντών και ο Δήμος κάνει έκκληση  στους πολίτες να παράσχουν είδη ένδυσης και υπόδησης αλλά και παιχνίδια σε καλή κατάσταση. Η παράδοση θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες από τις 4:00 το απόγευμα έως και τις 8:00 το βράδυ ενώ όσοι ενδιαφέρονται να παραλάβουν ρούχα, υποδήματα, και παιχνίδια μπορούν να επισκέπτονται τον χώρο κάθε Τρίτη από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 το  μεσημέρι και κάθε Πέμπτη από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 8:00 το Βράδυ….

Το προαναφερθέν άρθρο είναι από πρόσφατο φύλλο εφημερίδας… ναι …είναι αλήθεια. Υπάρχουν και δήμοι στην χώρα μας που πραγματικά από μερικά τέτοια απλά πράγματα και ορισμένες τόσο απλοϊκές πράξεις δείχνουν έμπρακτα πως νοιάζονται για τους δημότες οι οποίοι πράγματι έχουν ανάγκη. Πιστέψτε με, δεν είναι και λίγοι αυτοί….

Δεν είμαι πιστός χριστιανός, αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου άθεο. Δεν κάνω προβοκάτσια υπέρ της εκκλησίας, αλλά δεν είμαι και εναντίον της, δεν είμαι τίποτα παραπάνω από αυτό πού όλοι θα έπρεπε να είμαστε. Πολύ απλά, είμαι ανθρωπιστής, αγαπάω τον συνάνθρωπο μου που οι δυσκολίες της ζωής, τα στραβοπατήματα  και η αδικία τον έχουν φέρει σ’ ένα
σημείο που να μην μπορεί να έχει τα βασικά για να μπορεί να ζήσει ανθρώπινα. Στεναχωριέμαι να βλέπω μικρά παιδιά την σημερινή εποχή που ζούμε, να μην έχουν την χαρά να κρατήσουν ένα παιχνίδι στα χέρια τους επειδή το μικρό μεροκάματο του εργάτη πατέρα δεν φτάνει μετά από ξεζούμισμα των πληρωμών στις διάφορες κρατικές εταιρίες όπως, ΔΕΗ,ΟΤΕ, ΔΕΥΑΚ, το ξεζούμισμα των νέων ληστών με την ονομασία «Super Market», και μετά από το πιθανόν ενοίκιο που σκάνε στα χέρια του ενοικιαστή.

Αρκετοί από εμάς πετάμε τόσα και τόσα ρούχα, υποδήματα επειδή δεν είναι στην μόδα, λόγω του ότι παχύναμε, αδυνατίσαμε, κοντύναμε, ψηλώσαμε!! Πετάμε υποδήματα επειδή πλέον έχουμε τόσα που δεν τα χωράει ο τόπος. Πετάμε τόσα και τόσα για να αγοράσουμε άλλα τόσα που ο υπερκαταναλωτικός μας, μας σπρώχνει να αγοράσουμε ενώ άλλοι συμπολίτες μας δεν έχουν να φορέσουν ένα δεύτερο ζευγάρι… Δεν ξέρουν τι να φορέσουν για την βραδινή τους έξοδο επειδή δεν έχουν … και ίσως να μην έχουν ούτε για την καθημερινότητα τους!!  

Πολλοί από εμάς αγοράζουμε παιχνίδια με το κιλό, δωμάτια γεμάτα από αυτά! Να μετατρέψουμε σιγά – σιγά τα παιδιά μας σε καλοπερασάκηδες ενώ άλλα παιδιά απλά βλέπουν τα δικά μας να παίζουν.

Ναι, με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω, αν κάνει επιτέλους ο Δήμος Καλύμνου κάτι αντίστοιχο με τον Δήμο της Μενεμένης, θα είμαι ο πρώτος που θα τρέξω για να δώσω… όχι από το υστέρημα μου… αλλά από αυτό που θεωρητικά είχα για πέταμα!!

Ένα άρθρο του : Aprilia Dorsoduro


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!