Καλύμνιος και τουρισμός….

Εδώ στο πλοίο που βρίσκομαι, ο ελεύθερος χρόνος (όσος περισσεύει), κυρίως περνάει διαβάζοντας βιβλία, περιοδικά και αν είσαι τυχερός, βλέποντας καμία ταινία. Στα πλοία στα οποία ταξιδεύω δεν έχεις τη πολυτέλεια  να βγεις στο περίπτερο της γειτονιάς και να αγοράσεις καθημερινά και φρέσκα περιοδικά και εκτός αυτού δεν έχεις και την πολυτέλεια της επιλογής, ότι υπάρχει διαβάζεται και κάνεις το σταυρό σου που υπάρχουν και αυτά!


Έτσι έπεσαν στα χέρια μου μερικά φρέσκα περιοδικά από το καλοκαίρι του 2009. Σε κάθε σελίδα και κάθε φωτογραφία που κοίταζα είχε νέα από την ζωή και τους θαμώνες της Μυκόνου! Ένα νησί με μεγάλη ιστορία και μέλλον στο τουρισμό. Ένας τουρισμός ο οποίος έχει στις τάξεις του κάθε λογής καρύδι και τσέπη!! Πλούσιοι, φτωχοί και άτομα που αναζητούν τα δικά τους είκοσι λεπτά δημοσιότητας, τρέχουν πέρα δώθε σε κάποια από τις παραλίες του νησιού για να τους εντοπίσει καμιά φωτογραφική μηχανή κάποιου δημοσιογράφου ή κάμερα από μεσημεριανής εκπομπής!

Νήσος Μύκονος λοιπόν… ένα μικρό νησί που για όσους έχουν πάει θα ξέρουν καλύτερα και από μένα ( εγώ περαστικός ήμουν από εκεί), ότι δεν έχει τίποτα να προσφέρει σε ένα τουρίστα πέραν από παραλίες, αρκετά μπαράκια, εστιατόρια, ναρκωτικά και άφθονο σεξ! Δεν έχει αρχαιολογικά μνημεία, δεν έχει κάποια ουσιώδης ιστορία, δεν έχει πράσινο, δεν έχει κόσμο( εννοώ σαν πληθυσμό του νησιού), και όμως καταφέρει αυτό το μικρό και για μένα υποανάπτυκτο νησί να γίνετε ένας από τους πρώτους παγκοσμίους προορισμούς τουρισμού. Ένα νησί που συντηρείτε μονάχα από τον τουρισμό και αυτό μονάχα την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν.

Αναρωτιέμαι λοιπόν και εγώ με την σειρά μου και για άλλη μια φορά μονολογώ… «Πως δεν έχουμε καταφέρει εμείς να κάνουμε την Κάλυμνο μια Μύκονο των Δωδεκανήσων»; Αρκετοί συντηρητικοί / συντηρητικές θα σκέπτονται τα εξής: Αν κάνουμε Μύκονο την Κάλυμνο θα γεμίσουμε ναρκωτικά!... και απαντώ… Γιατί τώρα δεν είμαστε γεμάτοι με ναρκωτικά; Άλλοι θα λένε θα καταστραφεί η νεολαία μας… και απαντώ… ποια νεολαία; Αυτή που έχει αναγκαστεί να φύγει για να επιβιώσει ή η ήδη κατεστραμμένη νεολαία σε μεγάλο βαθμό που έχει μείνει πίσω; Ορισμένοι ρατσιστές θα πουν ότι θα γεμίσουμε από γκέι και σεξοτουρισμό , θα χαλάσουν σπίτια… εδώ νομίζω πως λίγο πολύ τα κατέχουμε σαν νησί και τα δύο! Μερικοί θα πουν, δεν έχουμε τις υποδομές για κάτι τέτοιο… τι υποδομές χρειάζονται για να γεμίσουμε τουρίστες; Μπαράκια έχουμε, εστιατόρια έχουμε, ιστορία έχουμε, ξενοδοχεία έχουμε, αυτό που δεν βλέπω να έχουμε είναι θέληση. Θέληση για αποφάσεις, θέληση να κάνουμε καλύτερη την ζωή μας!!!

Ας σταματήσουν λοιπόν να κλαψουρίζουμε και να δικαιολογούμαστε λέγοντας , «Μα… πως είναι δυνατόν να τα βάλουμε με την Ρόδο και την Κω στο θέμα τουρισμού;». Αυτά τα νησιά έχουν αρχαία, έχουν εκτάσεις να αναπτύξουν ότι μπορείς να φανταστείς!! Έχουν , έχουν, έχουν .. και εμείς δεν έχουμε!! Αυτές είναι δικαιολογίες όσων φοβούνται να πάρουν αποφάσεις, όσων δεν θέλουν να πάρουν αποφάσεις… και το έχει αποδείξει περίτρανα το νησί της Μυκόνου που όπως σας είπαμε εκτός από μερικές παραλίες, αρκετά μπαράκια και βουνά ξερά δεν έχει να προσφέρει τίποτα άλλο!!

Θα συνιστούσα λοιπόν να καθίσουν όλοι οι αρμόδιοι τώρα που είναι χειμώνας να κάνουν ένα σωστό προγραμματισμό και να πάρουν αποφάσεις που στο ερχόμενο καλοκαίρι να δούμε κάποια διαφορά στο θέμα του τουρισμού, γιατί άμα νομίζουμε πως με 500 τουρίστες που έρχονται και άλλους 200 ορειβάτες πως λύσαμε το οικονομικό πρόβλημα μας  είστε γελασμένοι!!

** Ένα άρθρο που μου είχε σταλεί από το μέλος της ομάδας μας που ταξιδεύει ..Παντελής Γάτης ή αλλιώς Aprilia Dorsoduro!!


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!