ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΣΤΗΝ 25η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» 2009- ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Αποτίμηση της Επίσκεψης της Καλύμνου στην 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Φιλοξένια στην Θεσσαλονίκη Κ. Δήμαρχε, Ευχαριστούμε πολύ για την προτίμηση σας, σε εμάς και την εμπιστοσύνη σας να εκπροσωπήσουμε την Κάλυμνο μας, στην 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Φιλοξένια» στην Θεσσαλονίκη. Ήταν μεγάλη μας τιμή.

• Ειρήνη Μαμάκα (Γραφείο Γενικού Τουρισμού. Σπουδές στην Πάτρα Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων), Εμπειρία από το δικό της Τουριστικό Πρακτορείο
• Παρασκευή Αντωνοπούλου (Ξενοδοχείο Πόρτο Πόθα. Σπουδές στην Διεθνή Πολιτική Οικονομία), Εμπειρία από προηγούμενες εκθέσεις στην Ελλάδα και από την εργασειακή εμπειρία στο αντικείμενο στις Βρυξέλλες.

Καταρχήν υπήρξε πολύ καλή οργάνωση από το Δήμο Καλυμνίων με τον Κ. Χατζησμάλη και την Κ. Χαλκίτη.

Το υλικό που πήραμε μαζί μας ήταν δύο ειδών
1. φυλλάδια της Ένωσης Ξενοδόχων
2. Τα καινούρια πακέτα πληροφοριών Καλύμνου συμπεριλαμβανομένου DVD

Στην συνέχεια υπήρξε άρτια συνεργασία των εκπροσώπων της Καλύμνου.
1. Συζητήσαμε και αποφασίσαμε από κοινού για την διακόσμηση του περιπτέρου μας, η οποία συμβόλιζε ενδεικτικά 3ς από τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού: Αναρριχητικό, Καταδυτικό και φυσικά Θρησκευτικό
2. Αποφασίσαμε από κοινού για την δική μας παρουσία από άποψη ομοιομορφίας (εξωτερική εμφάνιση) και φροντίζαμε να είμαστε μια ευχάριστη χαμογελαστή παρουσία.
3. Κάθε μέρα κάναμε πρόγραμμα και βάζαμε κάποιο στόχο (προσέγγισης διαφορετικών πρακτόρων, περιοχών και τουριστικών φορέων)
4. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάναμε σωστή διαχείρηση των χρημάτων που μας δώθηκαν χωρίς να κάνουμε περιττά έξοδα.(Υπήρξε ένα υπέρβαρο 45€ που ήταν τα πράγματα για την διακόσμηση του περιπτέρου αλλά πιστεύουμε ότι άξιζε τον κόπο)


Επιτεύξεις
1. Ετοιμάσαμε για την Κυρία Άντζελα Γκερέκου, Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, ένα αναμνηστικό πακέτο για την Κάλυμνο και της το παραδώσαμε.
2. Η Κυρία Άντζελα Γκερέκου στην συνέντευξη που έδωσε στα εγκαίνια 29 Οκτωβρίου, έκανε μνεία στην Κάλυμνο και έδωσε συγχαρητήρια στους φορείς για την προώθηση στην αναρρίχηση και είπε ότι θα μας στηρίξει.
3. Στις 31 Οκτωμβρίου προσεγγίσαμε την Ολυμπιακή Αεροπορία και μιλήσαμε με τον Sales & Airport Manager of North Greece Mr. Sakis Oulis. Στόχος μας ήταν να του ζητήσουμε την ύπαρξη απευθείας πτήσεων Θεσσαλονίκη – Κάλυμνο. Αυτά τα δρομολόγια είναι απόλυτη ανάγκη για την διεύρυνση της αγοράς της Καλύμνου. Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας του απαριθμήσαμε τα προτερήματα για αυτήν τους την καθορίστική απόφαση: H Κάλυμνος έχει επισκέπτες στην διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο την καλόκαιρινή τουριστική σεζόν. Άλλωστε πολλοί έδειξαν έντονο ενδιαφέρον να επισκεπτούν το νησί μας αλλά η επικοινωνία το καθιστά δύσκολο. Ο Κ. Ούλης, μας έδωσε ελπίδες για δοκιμαστικές πτήσεις το καλοκαίρι, σε πρώτο στάδιο. Εκεί που μπορούμε ΕΜΕΙΣ να βοηθήσουμε είναι στην έρευνα αγοράς που θα πραγματοποιηθεί με ερωτηματολόγια που θα στείλει ο Κ. Ούλης σε εμάς.
4. Η Ένωση Δωδεκανησίων και Κ. Ντέμυ Χιλιαδά μας βεβαίωσε ότι θα μας βοηθήσει με την έρευνα αγοράς της Ολυμπιακής με το να προωθήσει το ερωτηματολόγιο σε όλους τους Καλύμνιους της Θεσσαλονίκης.
5. Μιλήσαμε με πράκτορες τουριστικών πρακτορείων από όλα τα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Εστιάσαμε σε πρακτορεία από την Θεσσαλονίκη και τα γειτονικά μας νησιά (Κω, Λέρο, Σύμη). Κρατήσαμε τις επαφές και θα τις παραδώσουμεσε όλα τα πρακτορεία της Καλύμνου σαν πέρσι.
6. Δημιουργήσαμε επαφές για 3 event ( αγώνες σκανταλόπετρας – αγώνες αναρρίχησης και επίδειξη μόδας μαγιό και μπικίνι) τις οποίές επίσης θα παραδώσουμε στον Δήμο μας.
7. Το Περιοδικό «Ελληνικό Πανόραμα» θέλει να ξανάρθει στην Κάλυμνο για ένα καινούριο αφιέρωμα! Έχει κάνει ήδη για αναρρίχηση, κατάδυση (με αφιέρωμα στους Καλύμνιους Σφουγγαράδες), αναρρίχηση και ποιος μπορεί να ξεχάσει το αφιέρωμα στο Σπηλαιοβάραθρο της Ψερίμου! Τώρα ενδιαφέρεται να έρθει να εξερευνήσει την βυθισμένη Πολιτεία της Τελένδου, τα αρχαία της Τελένδου και τις Σπηλιές. Θα έρθουν τον Μάρτη.
8. Η Βιτρίνα μας ήταν η μοναδική διακοσμημένη από όλα τα Δωδεκάνησα. (Δυστυχώς αυτό θεωρήτε επίτευξη) Ήταν προσεγμένη και αντιπροσώπευε την Κάλυμνο μας.

Πιστεύουμε με τα μέσα που είχαμε κάναμε αρκετά καλή δουλειά. Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερα φυλλάδια και ένα ακόμα άτομο για το περίπτερο για μπορούμε να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Γιατί για παράδειγμα όταν πήγαμε να μιλήσουμε στην Ολυμπιακή αναγκαστικά αφήσαμε το περίπτερο μόνο. Θα θέλαμε να είχαμε την ευκαιρία να μιλούσαμε με περισσότερους ανθρώπους για την Κάλυμνο μας που τόσο αγαπάμε και έχουμε αγωνία. Αλλά πιστεύουμε ότι μπορείτε να μας ξαναεμπιστευτείτε. Ήμασταν τρομερά περήφανες να αντιπροσωπεύουμε την Κάλυμνο, ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και μακάρι να μπορέσουμε να την ξανακάνουμε.

Ειρήνη Χαλκίτη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!