ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

  Ουσιαστική πρωτοβουλία σε σχέση με την αναδάσωση περιοχών που έχουν πρόβλημα, με την συνεργασία της γεωπόνου του Δήμου , κατέθεσε με αίτηση της η εταιρεία του νησιού μας VESTLA GROUP SKOYMPOYRDIS, οποία έγινε και δεκτή από το Δ.Σ. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ Μαστροκουκος πρότεινε να γίνει δενδροφυτευση και στους χώρους του Βιολογικού Καθαρισμου.


Σημαντική όντως πρωτοβουλία ,αφού όπως όλοι μας γνωρίζουμε στο νησί μας ,οι περιοχές που έχουν έστω και λίγες εστίες πράσινου είναι ελάχιστες εως καθόλου. Φυσικά αυτή η κατάσταση επιδεινώθηκε και με τις πρόσφατες φωτιές σε πολλές περιοχές .Επίσης να αναφέρουμε ότι και το Επαρχείο κατά την διάρκεια της άνοιξης και σε συνεργασία με σχολεία και λύκεια του νησιού μας πραγματοποίησε δενδροφυτευση σε πρώτη φάση 1000 περίπου διάφορων ειδών δενδρυλλίων. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί και η δεύτερη φάση.

Η VESTLA GROUP SKOYMPOYRDIS σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε στο Δ.Σ. και υπογράφει ο κος Νικόλαος Σκουμπουρδης ,μεταξύ άλλων αναφέρει , «Η εταιρεία μας στα πλαίσια της προώθησης του πνεύματος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προτίθεται να κάνει δενδροφυτευση . Την προσπάθεια της για συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες του νησιού έτσι ώστε να αυξηθεί όσον περισσότερο η συμμετοχική διαδικασία όσο και η προώθηση του πνεύματος προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος.»
Αναλυτικά η αίτηση αναφέρει : «κ Δήμαρχε η εταιρεία μας VESTLA GROUP SKOYMPOYRDIS με έδρα την Κάλυμνο ,στο πλαίσιο της προώθησης του πνεύματος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προτίθεται να κάνει δενδροφυτευση. Ζητάμε από εσάς εάν είναι δυνατόν να μας επιτρέψετε και να μας υποδείξετε περιοχές που θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτή την ενέργεια .Για το σκοπό αυτό θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με τις σχολικές κοινότητες ώστε να αυξήσουμε όσο μπορούμε την συμμετοχική διαδικασία και την προώθηση του πνεύματος προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος μας.Ολες οι δαπάνες και η οργανωτική εύθηνη για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος θα βαρύνει αποκλειστικά της εταιρεία μας .Από τον δήμο ζητάμε την έγκριση του προγράμματος και την διάθεση του γεωπόνου του Δήμου για την επίβλεψη»
Τέλος να σημειώσουμε ότι η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα ,όπως και το γεγονός ότι σύντομα συμπατριώτισσα μας ονόματι Βαλια Μαλλια ,που κατοικεί στην Αθήνα ,θα καταθέσει νέα πρόταση δενδροφυτευσης , σε περιοχές του νησιού μας.

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!