Αρνί Οβελίας

Υλικά:
Για το τρίψιμο του αρνιού:

  • 1/2 φλιτζάνι ρίγανη
  • 1/4 φλιτζάνι αλάτι
  • 1/8 φλιτζάνι μαύρο πιπέρι

Το αρνί πλένεται και μετά το πασπαλίζουμε μέσα-έξω με αυτό το μείγμα. Μετά γίνεται το σούβλισμα. Η σούβλα θα περαστεί από το πίσω μέρος, μέσα από την κοιλότητα του κορμού και θα βγει από το κεφάλι. Με σύρμα θα δεθούν τα μπροστινά πόδια και τα πίσω πόδια. Ενδιάμεσα θα δεθεί σε δύο-τρία σημεία η ραχοκοκαλιά πάνω στη σούβλα για να μη διαλυθεί το αρνί κατά το γύρισμα. Η κοιλιά δεν χρειάζεται να ραφτεί γιατί δεν εξυπηρετεί σε κάτι.Το ψήσιμο του αρνιού θα διαρκέσει γύρω στις 5 - 6 ώρες αναλόγως το μέγεθος του αρνιού και αρχικά η σούβλα θα τοποθετηθεί στο πιο ψηλό σημείο της ψησταριάς και θα γυρίσει συνέχεια με γρήγορο ρυθμό, ούτως ώστε να μην αρπάξει και να ψηθεί καλά μέσα. Σταδιακά θα χαμηλώνει, αφού και τα κάρβουνα θα έχουν χωνέψει. Κατά διαστήματα βέβαια η ψηστιέρα θα τροφοδοτείται με κάρβουνα. Εάν κατά το διάστημα αυτό ανάβει φλόγα μπορείτε να τη σβήσετε ρίχνοντας χοντρό αλάτι πάνω στο κάρβουνα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το αρνί θα βρέχεται τακτικά με πινέλο με το λαδολέμονο και τη ρίγανη μέχρι να ξεροψηθεί.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!